Κόβουν τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς…Κατάλαβες γιατί έλεγε όσα έλεγε πέρσι ο Πνευματικός;;

 24/04/2024    10 : 27 : 26
kontra
71 / 100

Κόβουν τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς…Κατάλαβες γιατί έλεγε όσα έλεγε πέρσι ο Πνευματικός;;

kontra

Ας θυμηθούμε τώρα τι έλεγε πέρσι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ για του καρκινοπαθείς…Μετά τον σάλο αναγκάστηκε να παραδώσει την έδρα του…Εσύ πιστεύεις ακόμα ότι όλα γίνονται τυχαία;; Ξανασκέψου το…

mitsotakis pnevmatikos

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας για τους καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο, αναφέρθηκε στο κόστος, σημειώνοντας «πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε κάποια γραμμή», γιατί «είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων».

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, ο Σπύρος Πνευματικός έκανε ανάρτηση, στην οποία ανέφερε ότι παρερμηνεύθηκαν και διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη, «αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετά την επίμαχη δήλωση ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, επικοινώνησε με τον Σπύρο Πνευματικό και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα λεγόμενα του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος. Κάτι που οδήγησε στην ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός.

Τι δήλωσε ο Σπύρος Πνευματικός για τους καρκινοπαθείς
Ο Σπύρος Πνευματικός, καθηγητής Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3 αναφέρθηκε στα ζητήματα που θα πρέπει να αλλάξουν στο εθνικό σύστημα υγείας.

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχει λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, όμως στο τέλος της ημέρας τι θα γίνει;», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Ως παράδειγμα, ανέφερε τις ΗΠΑ. «Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει είναι πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν», συνέχισε.

«Αν είχαμε απεριόριστο αριθμό δυνατοτήτων, θα κάναμε τα πάντα για τους πάντες. Όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχει όριο κάποια στιγμή, γιατί δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ακούγεται λίγο κυνικό, δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο. Αν η υπηρεσία που παρέχω σήμερα που δεν μπορεί να του προσφέρει κάτι, την παίρνω από κάποιον άλλο που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή», συμπλήρωσε ο Σπύρος Πνευματικός.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}