Κυριάκος Τόμπρας στον Πέτρο Κουσουλό: Εταιρεία δολοφόνων πίσω από τον θάνατο του Παπανικόλα

 20/07/2024    06 : 03 : 26
παπανικολας
69 / 100

Ο Κυριάκος Τόμπρας, οικονομολόγος και επικεφαλής του Κινήματος Υπέρβαση που είναι ο ένας εκ των δύο προσώπων που υπογράφουν την μηνυτήρια αναφορά, στενός συνεργάτης του αείμνηστου Παπανικόλα, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού,ΡΕΠΟΡΤΑΖ, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 .

Όπως εξήγησε αρχικά ο κ. Κουσουλός από το δικαστικό ρεπορτάζ φαίνεται ότι έχει κατατεθεί μια μηνυτήρια αναφορά από τον Μάρτιο του 2023 την οποία όπως συμπλήρωσε ο κ. Τόμπρας υπογράφει ο ίδιος και ο κ. Χρήστος Παπαμέτης ο οποίος είναι εργαζόμενος του Παπανικόλα. Δηλαδή ήταν ο εργαζόμενος του Παπανικόλα, ο αρμόδιος από τον Παπανικόλα, ο εξουσιοδοτημένος από τον Παπανικόλα, να χειρίζεται τη ροή του προγράμματος στη τηλεοπτική ζώνη Παπανικόλα στο Kontra Channel.

Στην συνέχεια ο κ. Κουσουλός ανέφερε ότι στην μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος ουσιαστικά για ομηρία του Παπανικόλα και ζήτησε από τον κ. Τόμπρα να πει στους ακροατές πως έχει ζήσει εκείνος τα γεγονότα και για ποιο μόλο προχωρήσατε σε αυτή τη νομική κίνηση. Σε αυτή την κίνηση προχωρήσαμε με τον κ. Παπαμέτη, εξήγησε ο κ. Τόμπρας, γιατί έχω ιδία αντίληψη για το τι συνέβαινε κατά της ζωής και της περιουσίας του Κωνσταντίνου Παπανικόλα. Εγώ ως εκπρόσωπος της ΥΠΕΡΒΑΣΙΣ ξέρετε πολύ καλά ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είχα μια τηλεοπτική εκπομπή που την είχα στον χρόνο Παπανικόλα, μισθώνοντας χρόνο από τον Παπανικόλα. Έτσι από το 2014 είχα συνεχή επαγγελματική σχέση με τον κ. Παπανικόλα και γνώριζα πολλά πράγματα και προσωπικά του γιατί μιλάγαμε συνέχεια. Αυτό που έγινε και συνέβαινε στον Παπανικόλα, όλο το διάστημα από την ημέρα που αρρώστησε, που την πρώτη φορά ήταν το 2021 και ανέθεσε όλη τη διαχείριση της τηλεοπτικής ζώνης στον ανιψιό του, κάποιο Δημήτρη Σπυρόπουλο. Ο κ. Σπυρόπουλος ερχόταν και εισέπραττε τα χρήματα από εμάς τα πήγαινε στον Παπανικόλα και ο Παπαμέτης διαχειριζόταν την εκπομπή στο κανάλι. Αυτός λοιπόν που ήταν με εξουσιοδότηση και με έγγραφα του Παπανικόλα το οποίο μου έχει επιβεβαιώσει εμένα ο Παπανικόλας ήταν αυτός ο ανιψιός του ο Σπυρόπουλος.

TOMPRAS SOURLAS KOUSOULOS

Ξαφνικά τον Νοέμβριο του 2022, συνέχισε ο κ. Τόμπρας, χτυπάει μια ημέρα το τηλέφωνο μου, με παίρνει μια κυρία που μου λέει ότι είναι η γραμματεύς του κ. Παπανικόλα, που δεν την είχα ακούσει ποτέ, και μου λέει ξέρετε από σήμερα θα πληρώνεται σε εμένα. Της είπα ποια είσαι εσύ κοπέλα μου, είμαι η γραμματέας του Παπανικόλα, της είπα ότι εγώ δεν ξέρω καμιά γραμματέα του Παπανικόλα, ας με πάρει ο ίδιος τηλέφωνο. Μετά από δύο ημέρες με παίρνει μια άλλη κυρία και μου συστήνεται ως δικηγόρος του Παπανικόλα και το ίδιο λέω και σε εκείνη. Την τρίτη φορά με παίρνει τηλέφωνο ο Λαμπίρης. Αυτός ο Σπυρίδων Λαμπίρης που βγαίνει στα κανάλια και τον παρακολουθώ όλες αυτές τις ημέρες και κάνει τον δήθεν τεθλιμμένο στενό φίλο του Παπανικόλα που όταν σας πω τι έχει κάνει αυτός ο Λαμπίρης και τι καταγγέλλουμε για αυτόν τον Λαμπίρη και τη σύντροφο του την Άννα Ράμου που είναι και οι δύο μαζί μηνυόμενοι και με άλλους μαζί, το τι έχουν κάνει στον Παπανικόλα θα τρελαθείτε!

Στη συνέχεια η συζήτηση άναψε για τα καλά με τον κ. Τόμπρα να χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς εναντίο του κ. Λαμπίρη όπως ότι είναι ο σατανάς μεταμορφωμένος, μίλησε για εταιρείες “Λαμπίρη”, έκανε αναφορά για καταγγελία που έχει κάνει για “εγκληματική οργάνωση” και “εταιρεία δολοφόνων” κάτι που στη συνέχεια έκανε τον έγκριτο νομικό κ. Σούρλα να ζητήσει να παρέμβει στην εκπομπή και να δημιουργηθεί για λίγο ένα χάος στον ραδιοφωνικό αέρα μέχρι να βάλει τάξη στη συζήτηση ο κ. Κουσουλός και στο τέλος να δώσει ραντεβού για να συνεχιστεί και αύριο η συζήτηση γύρω από την υπόθεση Παπανικόλα.

Ακούστε εδώ όλο το ηχητικό ντοκουμέντο:

Ανατροπή με τον θάνατο του καναλάρχη – Μηνυτήρια αναφορά (από τον Μάρτιο) σε βάρος του Λαμπίρη και συνεργατών του

Νέες διαστάσεις στο θρίλερ θανάτου του Κωνσταντίνου Παπανικολα αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα του eReportaz και του dikastikoreportaz. Σύμφωνα με ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της δημοσιογραφικής μας ομάδας από τον περασμένο Μάρτιο στην εισαγγελια Πρωτοδικών Αθηνών έχει κατατεθεί μήνυση η οποία στέφεται σε βάρος του στενού συνεργάτη Σπυρου Λαμπίρη και ενός ακόμη προσώπου.

Αποκάλυψη από τον Πέτρο Κουσουλό: Μηνυτήρια αναφορά από τον Μάρτιο σε βάρος του Λαμπίρη

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στη μήνυση ο στενός συνεργάτης του Παπανικόλα τον είχε ουσιαστικά «όμηρο» στο θεραπευτήριο του Ωρωπου, ενώ εκμεταλλευόμενος την πνευματική του έκπτωση τον είχε καταστήσει υποχείριο του. Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη μήνυση αλλά και σε υπομνήματα τα οποία κατατέθηκαν στη συνεχεια, ο Λαμπίρης μαζί με συνεργάτες του είχε απομονωμένο τον «βαριά άρρωστο» καναλάρχη υφαρπαζοντας υπογραφές και «αφαιμάζοντας» την περιουσία του. Σύμφωνα με όσα έχουν κατατεθεί στις εισαγγελικές Αρχές οι συνθήκες διαβίωσης του καναλάρχη ήταν άθλιες ενώ λόγω της νοητικής έκπτωσης του Παπανικολα οι εγκαλούμενοι αποσπούσαν υπογραφές και διαχειρίζονταν την περιουσία του.

Σημειώνεται ότι η δικαστική συμπαράσταση του καναλάρχη είχε δοθεί στον αδερφό του, Διονύση Παπανικολα, ενώ ο Λαμπιρης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να διερευνηθεί η αιτία θανάτου.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}