Κυριάκος Βελόπουλος: Το μεταναστευτικό υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

 20/07/2024    06 : 27 : 57
βελοπουλος
70 / 100

Στον απόηχο της εκδήλωσης στη Νέα Μηχανιώνα και στη διάρκεια της προετοιμασίας για τη συγκέντρωση της Ελληνικής Λύσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Κυριάκος Βελόπουλος εξέφρασε μέσα από συνέντευξη στο «tomanifesto» την πεποίθησή του ότι την επομένη των εκλογών θα δημιουργηθεί κυβερνητικός συνασπισμός από τα τρία κόμματα εξουσίας, που κατά την άποψή του ήδη συγκυβερνούν, καθώς σε πολλά νομοσχέδια κρατούν ίδια στάση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υπογράμμισε επίσης τις επιπτώσεις που έχουν για τους Ευρωπαίους, κατά συνέπεια και τους Ελληνες, οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία, ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πώς κρίνετε, κύριε πρόεδρε, τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκουν την πρόκληση αναταραχής στην Ελλάδα και την αλλαγή κυβέρνησης;

Οταν μία κυβέρνηση καταφεύγει σε θεωρία συνωμοσίας προκειμένου να γλιτώσει από τις τεράστιες ευθύνες της, τότε πνέει τα λοίσθια. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή κριτική. Αντίθετα, αποτελούν ντροπή και όνειδος σε όσους μετέρχονται τέτοιους θλιβερούς τρόπους για να συγκαλύψουν τα εγκληματικά λάθη τους. Αλλά ακόμα κι αν δούμε την ουσία των ισχυρισμών, για ποιο λόγο άραγε θα ήθελαν ο Ερντογάν και ο Πούτιν να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ποιος άλλος πρωθυπουργός στη νεότερη ιστορία εγκλώβισε την κυριαρχία της Ελλάδας στα έξι ναυτικά μίλια; Ποιος άλλος πρωθυπουργός τον τελευταίο αιώνα υπερασπίστηκε τους ψευδείς ισχυρισμούς των Τούρκων περί τρομοκρατίας, όπως έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη; Με ποιον άλλον πρωθυπουργό έφτασαν τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας μέχρι τα ανοιχτά της Σητείας;

Εντέλει, το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης αναρτήθηκε στον ΟΗΕ επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη. Για ποιον λόγο λοιπόν να ενοχλείται ο κύριος Ερντογάν από την παρουσία του;

Οσον αφορά τον Πούτιν, εάν έλεγες πριν από έναν χρόνο ότι θα υπήρχε πρωθυπουργός που με τις αποφάσεις του θα δεκαπλασίαζε το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ρωσίας εις βάρος της πατρίδας μας, θα γινόσουν αντικείμενο χλευασμού. Η Ν.Δ. όμως κατάφερε με την πολιτική της να κάνει τη Ρωσία πλουσιότερη και την Ελλάδα φτωχότερη. Επιπλέον, η ακύρωση του East Med και των εξορύξεων μαζί με την απολιγνιτοποίηση ήταν τα μεγαλύτερα δώρα που θα μπορούσε να κάνει ένας Ελληνας πρωθυπουργός στον Πούτιν.

Υπάρχει τρόπος να σταματήσουν οι απειλές των Τούρκων; Μέχρι και επίθεση το 2023 προανήγγειλαν…

Οταν στον πραγματικό πόλεμο απαντάς με χαρτοπόλεμο, μέσω διαβημάτων και ανακοινώσεων, τότε η Τουρκία όχι μόνον δεν υποχωρεί, αλλά αποθρασύνεται. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις είναι η κατάληψη τουλάχιστον των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εισέρχονται στον ελληνικό εναέριο χώρο, η καταδίωξη και καταβύθιση των τουρκικών πολεμικών πλοίων που εισέρχονται στον θαλάσσιο χώρο μας και η διενέργεια νηοψίας με την παράλληλη σύλληψη του πληρώματος για τα τουρκικά ερευνητικά και γεωτρύπανα. Ετσι αντιδρά μία χώρα που θέλει πραγματικά να υπερασπίσει τα σύνορά της και όχι με ανούσιες ανακοινώσεις και διαλλακτικότητα στους διεθνείς οργανισμούς.

Γιατί έχουν ανεβάσει τόσο πολύ τους τόνους και το επίπεδο των προκλήσεων;

Γιατί ακριβώς αυτή είναι η πολιτική της Τουρκίας εδώ και αιώνες. Κάθε φορά που θεώρησε ότι η Ελλάδα είναι εύκολος στόχος ή διαθέτει μία αδύναμη κυβέρνηση, τότε έκανε την κίνησή της. Αυτό που οι Τούρκοι δεν έχουν υπολογίσει είναι το σθένος του Ελληνα. Το πάθος του Ελληνα για ελευθερία είναι ανίκητο, αντιστρόφως ανάλογο της «παθητικής στάσης» των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι από τις ισχυρότερες και πλέον εκπαιδευμένες στον κόσμο, διαθέτουν όμως και ένα υπερόπλο το οποίο δεν βρίσκεται ούτε στους ισχυρότερους στρατούς: την ελληνική ψυχή!

Εχουν εργαλειοποιήσει οι Τούρκοι και το μεταναστευτικό. Φυλάσσονται καλά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας;

Το φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι το μεταναστευτικό συνιστά έναν υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Τουρκία κατά της πατρίδας μας. Και πλέον έχει αποδειχτεί ότι οι καταγγελίες μας για εισβολή επικίνδυνων ισλαμιστών μαζί με τις μεταναστευτικές ροές συνιστά μέγιστη εθνική απειλή. Οταν όμως από το 2019 καλούσαμε την κυβέρνηση να φτιάξει ένα πραγματικό τείχος στον Εβρο, σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής, υποτιμούσε τον κίνδυνο. Είχαμε καταθέσει μάλιστα και αναλυτική μελέτη για την κατασκευή ενός πραγματικού τείχους το οποίο, εκτός από τη φύλαξη των συνόρων, θα συνέβαλε και στην αμυντική θωράκιση του Εβρου. Με την ίδια μάλιστα δαπάνη! Δεν μας άκουσαν… Σήμερα, υπό καθεστώς πανικού, αντιλαμβάνονται ότι ο περιορισμένος σε έκταση φράχτης δεν αρκεί. Αποδείχτηκε περίτρανα από τα τελευταία γεγονότα ότι τα σύνορά μας ακόμα και σήμερα δεν φυλάσσονται επαρκώς.

Μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα τα ελληνικά συμφέροντα η ρήξη με τη Ρωσία;

Τις δύο φορές τον τελευταίο αιώνα που διαρρήξαμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, ζήσαμε εθνικές τραγωδίες. Θεωρώ λοιπόν ότι για άλλη μια φορά κάνουμε ένα ολέθριο λάθος, χωρίς να έχουμε κανένα αντίστοιχο εθνικό όφελος. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που εξασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και τα σύνορα της πατρίδας μας. Οταν με μία κίνησή σου αναβαθμίζεις ξαφνικά τον εχθρό, τότε διαπράττεις βαρύτατο ατόπημα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Με την απόφασή μας να διαρρήξουμε πλήρως τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, αναβαθμίσαμε δραστικά την Τουρκία, που από κράτος-εγκληματίας παρουσιάζεται πλέον ως ειρηνοποιός! Δυστυχώς, αντί να επιλέξουμε τον ρόλο του «επιτήδεια ουδέτερου», επιλέξαμε τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου». Το… ευχάριστο ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που έδιναν συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας!

Μπορεί να προκαλέσει ζημιά και στο Κυπριακό;

Αναμφισβήτητα. Αντί να χρησιμοποιήσουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για να απαιτήσουμε βαρύτατες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, απολέσαμε το κύριο επιχείρημά μας και επιτρέψαμε στην Τουρκία να εμφανίζεται ως απαραίτητη στη Δύση. Αυτό είναι μία τραγική εξέλιξη, διότι –σε αντίθεση με την Ουκρανία– η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ! Αρα, είχαμε έναν επιπλέον λόγο και ένα ισχυρό επιχείρημα για να θέσουμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της, προτού συνηγορήσουμε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Πόσο δύσκολος θα είναι ο χειμώνας μετά τη λήψη μέτρων από την Ε.Ε. κατά της Μόσχας;

Από την πρώτη στιγμή είχαμε υποστηρίξει ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας συνιστούν αυτοκτονία για την Ευρώπη και φυσικά για την Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε και σήμερα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες αυτής της «πολιτικής αυτοχειρίας». Η Ρωσία καταγράφει το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα της ιστορίας της, σε αντίθεση με την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα. Οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες αντιμετωπίζουν τεράστιο κίνδυνο με πολλές να προβαίνουν ήδη σε αναστολή λειτουργίας γιατί απλούστατα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την Ασία αλλά και τις ΗΠΑ! Από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ωφελούνται όλοι οι ανταγωνιστές της Ευρώπης, ενώ η Ευρώπη μπαίνει σε ένα σπιράλ οικονομικού ολέθρου, ο οποίος δυστυχώς εξελίσσεται και σε κοινωνικό εφιάλτη.

Υπάρχει λύση για την Ελλάδα στο ενεργειακό πρόβλημα;

Βεβαίως και υπάρχει λύση. Είναι όλες οι προτάσεις που έχουμε καταγράψει στο πρόγραμμά μας και έχουμε καταθέσει, ως οφείλαμε, στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Διότι για εμάς προέχει το εθνικό όφελος από το κομματικό. Εάν η κυβέρνηση μας είχε ακούσει και είχαμε προβεί σε προαγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου από το 2020, τον Απρίλιο συγκεκριμένα που το πρότεινα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, σήμερα η Ελλάδα θα είχε περί τα 30 δισ. ταμειακά διαθέσιμα, αλλά και ενεργειακή αυτονομία ώστε να βγει ωφελημένη από την κρίση. Είχαμε αντιδράσει στη βίαιη κατάργηση της λιγνιτοπαραγωγής, απαιτούσαμε να προχωρήσουν άμεσα οι εξορύξεις. Λύσεις που σήμερα θα είχαν καταστήσει την Ελλάδα ηγέτιδα στο θέμα της ενέργειας και όχι ουραγό. Ακόμα και σήμερα, όμως, με απλές κινήσεις μπορούμε να αποφύγουμε κάτι που τώρα φαντάζει αναπόφευκτο. Αμεση εθνικοποίηση της ΔΕΗ, άμεση απεμπλοκή από το χρηματιστήριο ενέργειας το οποίο ξεκίνησε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησε η Ν.Δ., αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, είτε πρόκειται για λιγνίτες είτε για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Ας δούμε όμως και το παράδειγμα του Ορμπαν στην Ουγγαρία, ο οποίος εντέλει αγνόησε τις κυρώσεις και υπέγραψε μία συμφωνία-μαμούθ με την Gazprom προς όφελος της χώρας του. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που βάζει ψωμί στο τραπέζι του Ελληνα.

Είναι επαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών;

Δεν πρόκειται για στήριξη των νοικοκυριών, αλλά για χρηματοδότηση του καρτέλ της ενέργειας, το οποίο εκτός από τα υπερκέρδη που καταγράφει μέσω της κερδοσκοπίας, εισπράττει και δισεκατομμύρια από τον κρατικό κορβανά μέσω των συνεχών επιδομάτων. Οπως βλέπετε, όμως, νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν από τα μέτρα της κυβέρνησης. Το ενεργειακό κόστος έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για κάθε σπίτι. Εχουμε φτάσει στην οικτρή κατάσταση να θησαυρίζουν δέκα ολιγάρχες και να καταστρέφονται δέκα εκατομμύρια Ελληνες.

Να έρθουμε στο θέμα των παρακολουθήσεων. Βρήκατε άκρη εάν σας παρακολουθούν;

Περιμένω τις επίσημες απαντήσεις, που δεν δόθηκαν, αλλά και η σιωπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε όσα καταγγέλλουν δείχνει συνενοχή και ομερτά.

Τι μπορεί να βγει από τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για την οποία ψηφίσατε υπέρ;

Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε επανάληψη της εξεταστικής για τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα». Η κυβέρνηση από τη μία επαίρεται ότι έδωσε το δικαίωμα στη μειοψηφία να προτείνει τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών και ταυτόχρονα, μέσω της πλειοψηφίας που διαθέτει στο προεδρείο, απαγορεύει στην αντιπολίτευση να καλεί τους μάρτυρες που θα μπορούσαν πραγματικά να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Θα διερευνηθούν και οι συνακροάσεις του ΚΚΕ. Αλήθεια, τι συμβαίνει με τις χρηματοδοτήσεις του συγκεκριμένου κόμματος;

Εμείς θέλουμε να διερευνηθεί κάθε περίπτωση, γιατί απλούστατα δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ότι στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την PEGA, συμμετέχει μόνο η Ελληνική Λύση μέσω του ευρωβουλευτή μας Μανώλη Φράγκου και κανένας άλλος ευρωβουλευτής από τα υπόλοιπα κόμματα! Εδώ φαίνεται το μέγεθος της υποκρισίας των υπολοίπων κομμάτων, που ενώ διατείνονται ότι μάχονται για τη διαφάνεια και ισχυρίζονται ότι θέλουν να έρθουν όλα στο φως, απέφυγαν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία είναι η μόνη που μπορεί πραγματικά να κάνει έρευνα σε βάθος για τις παράνομες παρακολουθήσεις. Οσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, κάθε παράνομη χρηματοδότηση, κάθε αδήλωτο ποσό αλλά και κάθε θαλασσοδάνειο σαν αυτά που έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να οδηγούν αυτόματα σε αναστολή της λειτουργίας τους. Το να υπάρχουν κόμματα που χρηματοδοτούνται αφειδώς είτε από τις τράπεζες είτε με μαύρες βαλίτσες εις βάρος άλλων κομμάτων, συνιστά βιασμό για τη δημοκρατία, καταστρατήγηση της βασικής αρχής του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Θα σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και, αν ναι, θα είναι αυτοδύναμη ή προϊόν συνεργασιών;

Η «άτυπη συγκυβέρνηση» Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που υφίσταται μέχρι σήμερα, καθώς τα υποτιθέμενα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν όλες τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης και την πλειοψηφία των νομοσχεδίων, θα επικυρωθεί και τυπικά μετά τις εκλογές.

Μπορεί να δούμε και την Ελληνική Λύση σε κάποιον κυβερνητικό σχεδιασμό και υπό ποίες προϋποθέσεις;

Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε και όχι να συγκυβερνήσουμε. Οσοι αναζητούν πρόθυμους και δεκανίκια, ας χτυπήσουν άλλες πόρτες. Η Ελληνική Λύση πολιτεύεται για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}