Κυριάκος Βελόπουλος: Αθλιότητα το καλάθι του νοικοκυριού

 11/12/2023    11 : 57 : 52
βελοπουλος
70 / 100

Από τα Χανιά ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την αγορά της πόλης, συνομίλησε με εμπόρους και συναντήθηκε με στελέχη του κόμματός του.

Ο κ. Βελόπουλος μίλησε για το καλάθι του Ελληνικού Νοικοκυριού, κάνοντας λόγο για αθλιότητα αφού το πολιτικό σύστημα αντιπαρατίθεται σήμερα από τον ευτελισμό της αξιοπρέπειας των Ελλήνων. «Τα κόμματα, που οδήγησαν την Ελλάδα στη φτώχεια και στην πτώχευση, να διαγκωνίζονται για το αν είναι καλό που δίνουν τη δυνατότητα στον Έλληνα πολίτη υποχρεωτικά να διαλέγει 50 προϊόντα… Όταν ευτελίζει την αξιοπρέπειά του Έλληνα και τον οδηγεί σε συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν προαποφασίσει οι ίδιοι και δεν έχει ο πολίτης δικαίωμα επιλογής. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ επί 20 χρόνια δεν έκαναν τίποτα, ώστε το καλάθι της νοικοκυράς να είναι καροτσάκι. Διότι παλιά πηγαίναμε με το καροτσάκι στο σούπερ μάρκετ και σήμερα πηγαίνουμε με το καλάθι και στην επιλογή της πολιτείας για το τι θα πάρει και τι δεν θα πάρει ο καταναλωτής…».

Η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κύριο Βελόπουλο προσπαθεί με πυροτέχνημα να συσκοτίσει ή να μη φωτίσει το σκοτεινό της περιβάλλον… Η ακρίβεια, όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «…έχει ονοματεπώνυμο, η δυσχέρεια και η ενεργειακή και η οικονομική έχουν ονοματεπώνυμο και είναι ξεκάθαρα το ονοματεπώνυμο ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Η ενεργειακή κρίση η οποία δεν έχει σχέση με την Ουκρανία, μιας και ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, το ακριβό ρεύμα και όλα αυτά που τραβάει ο Έλληνας είναι απότοκος συγκεκριμένων νομοσχεδίων που πέρασαν τα τρία κόμματα». Ο ίδιος πρότεινε και ως κόμμα, μιας και το ναυτιλιακό πετρέλαιο δίνει και παίρνει σε όλη τη χώρα, όπως χαρακτηριστικά είπε, την κατάργηση του ειδικού φόρου του ΦΠΑ λόγω έκτακτης ανάγκης «…ώστε οι λαθρέμποροι πετρελαίου που λειτουργούν ανεξέλεγκτα σε όλη τη χώρα να σταματήσουν να λειτουργούν». Λύσεις όπως είπε υπάρχουν και πρέπει να γίνουν πράξη. Όλα όσα συμβαίνουν, ανέφερε, στη χώρα μας «…είναι ερωτήματα για τις επόμενες εκλογές με τους Έλληνες να πρέπει να αποφασίσουν τι τελικά θέλουν. Μία Ελλάδα ισχυρή ή μία Ελλάδα στα χέρια των ολιγαρχών και της πλουτοκρατίας. Η Ελλάδα ισχυρή θα γίνει με δουλειά, σχέδιο και πρόγραμμα».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη γείτονα χώρα ο κ. Βελόπουλος είπε ότι η Τουρκία δεν προκαλεί αλλά διεκδικεί. «Η Τουρκία παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο μας κάθε μέρα. Εμείς προτείνουμε και λέμε ότι όσο εσύ υπαναχωρείς σε αναίτιες διεκδικήσεις, τόσο ο άλλος αποθρασύνεται… Ο κύριος Μητσοτάκης μάλλον δεν έχει καταλάβει τι γίνεται». Επίσης αναφέρθηκε και στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα. Σακελλαροπούλου λέγοντας ότι «…η Πρόεδρος πήγε στον κύριο Ζελενσκι και είπε ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και ότι είμαστε υπέρ της λογοδοσίας των υπευθύνων. Ρωτάμε που βρήκε το ανάστημά η κυρία Σακελλαροπούλου, όπως και ο Έλληνας πρωθυπουργός, να μιλήσουν με τέτοιο τρόπο σε μία υπερδύναμη. Πραγματικά απορώ που ο πρωθυπουργός ξεκινάει, από την Αμερική, πόλεμο με τη Ρωσία, που βγαίνει η κυρία Σακελλαροπούλου και κάνει αυτή τη δήλωση και μιλούμε για ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο που μιλούν με αυτόν τον τρόπο απέναντι στη Ρωσία. Υπάρχει διπλωματική γλώσσα με την οποία θα μπορούσε να συμφωνήσεις, να διαφωνήσεις με κάποιον αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο».

Σχετικά με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά και τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται, ο κ Βελόπουλος είπε ότι «…μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά όλοι πρέπει να πιστέψουν αυτά που θα ανακοινώσει το κόμμα και ο πρόεδρος του». Μιλώντας για την Κρήτη είπε ότι: «Η Κρήτη πρέπει να είναι ευτυχής που δεν έχει τόσο μεγάλη κρίση όσο η υπόλοιπη χώρα, είναι ευτύχημα για αυτόν τον ευλογημένο τόπο που έχει γεωφυσική και τουριστική πολυτέλεια και κυρίως πρωτογενή τομέα. Θα μπορούσε η Κρήτη να κερδίζει τρεις φορές πάνω το ΑΕΠ της, από ότι κερδίζει σήμερα και εννοώ την Ιεράπετρα, που για ‘μένα σε αυτήν την περιοχή θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν και να παράγουμε προϊόντα υπεραξίας». Είπε μάλιστα πως «αυξημένες τιμές στα καύσιμα σημαίνει αυξημένες τιμές στην παραγωγή των προϊόντων, είτε στον τουριστικό τομέα, είτε στη βιοτεχνία, είτε στο ταξί, είτε στη δουλειά του καθενός… Δεν πάμε καλά είμαστε κλινικά νεκροί ως χώρα, απλά έτυχε η πανδημία και η ενεργειακή κρίση».

Τέλος μιλώντας για την Ευρώπη ανέφερε πως «αυτή δεν υφίσταται όπως την έχουμε εμείς οι νεοέλληνες στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και απορίας άξιον είναι πώς ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Τσίπρας είπαν ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι πάνω από το εθνικό συμφέρον. Αυτό είναι ντροπή να το συζητάμε και δεν γίνεται να είσαι πρόεδρος κόμματος και να λες ότι δεν με ενδιαφέρει το συμφέρον του Έλληνα αλλά της Ευρώπης. Όχι, πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες… Βλέπουμε ότι ο κύριος Σόλτς που μέχρι προχτές έλεγε για την Ταιβάν διαφορά, πηγαίνει στην Κίνα επίσκεψη, για να κάνει εισαγωγές και εξαγωγές. Και το αναφέρω αυτό για να ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας, μη νομίζουμε ότι είναι απλά τα πράγματα… Ο Ινδός πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε πως, τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία, το ίδιο κάνει η Μελόνι στην Ιταλία. ‘Αρχισαν να αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί, ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις έτσι, ότι χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει βιομηχανία, δεν υπάρχει αγροτική οικονομία, δεν υπάρχει τουρισμός, δεν υπάρχει τίποτα… Μόνο αν είναι να κερδίσουμε κάτι ως χώρα ως Ελλάδα, τότε να κάνουμε παιχνίδι με συμμαχίες και συμμαχικές δυνάμεις», είπε ο κύριος Βελόπουλος, ο οποίος θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Κρήτη και θα βρεθεί στο Ρέθυμνο.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}