Κρύος ιδρώτας έλουσε τους τραπεζίτες για την ασυλία! “Έσπασαν” τα τηλέφωνα στο Μαξίμου!

 15/07/2024    06 : 14 : 38
αγωνια
69 / 100

Κατά γενική ομολογία ο Γιώργος Φλωρίδης είναι ένας δύσκολος άνθρωπος με σταθερές θέσεις, τις οποίες δεν διαπραγματεύεται.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι τραπεζίτες, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησύχησαν μετά τη βόμβα που έριξε από το βήμα της Βουλής για τον νόμο που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο τραπεζικών στελεχών.

Από το radar.gr

Στην ουσία ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την αλλαγή του νόμου, προκαλώντας νευρική κρίση στους τραπεζίτες, αλλά και στο Μαξίμου.

Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταύρος Παπασταύρου, έγινε αποδέκτης τηλεφωνημάτων και οργισμένων αντιδράσεων από τραπεζίτες.

Ζητούσαν να μάθουν αν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η αλλαγή του νόμου που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών.

Οι εξηγήσεις του Μαξίμου, ότι πρόκειται για προσωπικές θέσεις του Γ. Φλωρίδη, δεν τους έπεισαν.

Γιατί ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Δεν αποκλείεται το επίμαχο αυτό πρόβλημα να τον φέρει αντιμέτωπο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να οδηγήσει στην έξοδό του από την κυβέρνηση.

Το ίδιο είχε γίνει και στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του σε υπουργείο, όταν συγκρούστηκε με ισχυρά συμφέροντα.

Πάντως ο ίδιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει ηθική υποχρέωση να αλλάξει τον νόμο. Είναι αμφίβολο αν μπορεί κανείς να τον μεταπείσει ή να τον χειραγωγήσει.

Όπως αντιλαμβάνεστε η συνέχεια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}