Κρυπτονομίσματα: Ποια ελβετική πόλη τα δέχεται για πληρωμές

 16/07/2024    02 : 40 : 34
bitcoin kryptonomismata
70 / 100

Η ελβετική πόλη Λουγκάνο άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα για την πληρωμή φόρων, προστίμων και όλων των άλλων τιμολογίων του δήμου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς σε Bitcoin ή το σταθερό νόμισμα Tether σαρώνοντας έναν κωδικό QR, χαρακτηριστικό που ήδη υπάρχει στα κανονικά ελβετικά τιμολόγια, ανέφεραν οι αρχές του Λουγκάνο σε ανακοίνωσή τους την Τρίτη. Η backend διαδικασία που στηρίζει το σύστημα διεκπεραιώνεται από τον μεσίτη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Bitcoin Suisse AG.

Το Λουγκάνο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, κοντά στα ιταλικά σύνορα, ενώνεται με άλλες ελβετικές κυβερνητικές οντότητες, όπως η πόλη και το καντόνι του Ζουγκ και η πόλη Ζερμάτ, στην αποδοχή κρυπτογράφησης για πληρωμές, ανέφερε η Bitcoin Suisse σε ξεχωριστή δήλωση. Το γειτονικό Λιχτενστάιν έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια να δέχεται Bitcoin για την πληρωμή κρατικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, πάνω από το όριο των 44.000 δολαρίων βρέθηκε το bitcoin πριν λίγο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά του από τις αρχές του 2022, με την αγορά να αναμένει μειώσεις επιτοκίων από τη FED.

Την ίδια στιγμή, στην πρώτη φάση ενός νέου μεγάλου ράλι έχει ήδη εισέλθει η αγορά κρυπτονομισμάτων, με τον αριθμό των ατόμων που επενδύουν να ενισχύεται σημαντικά, υποστηρίζουν οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων crypto της Αυστραλίας, τονίζοντας ότι η τάση αυτή αναμένεται να επιταχυνθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Independent Reserve, Adrian Przelozny, εκτίμησε στο Cointelegraph ότι η δραστηριότητα της αγοράς θα σημειώσει άνοδο στις αρχές του 2024, τονίζοντας ότι η εταιρεία του ήδη προχωρεί σε προσλήψεις προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει.

«Απλώς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για μια ανοδική αγορά επειδή γνωρίζουμε ότι όταν έρχεται η ανοδική αγορά, συμβαίνει πολύ γρήγορα», υπογράμμισε: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε τις διαδικασίες, τους ανθρώπους και την υποδομή, ώστε όταν οι business τριπλασιαστούν μέσα σε μια νύχτα, να μπορούμε να το διαχειριστούμε».

«Πιστεύω ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι καλά. Προσδεθείτε», τόνισε.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}