Κορωνοϊός: Η Ρωσία καταγγέλλει για την συμμετοχή και εξάπλωση του τις ΗΠΑ

 15/07/2024    04 : 24 : 44
covid
70 / 100

Κορωνοϊός: Η εξέλιξη της κατάστασης με την πανδημία COVID-19 υποδηλώνει ξεκάθαρα τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην εμφάνιση και εξάπλωσή της, δήλωσε ο Αντιστράτηγος Igor Kirillov, Αρχηγός των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο ο Οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) να εμπλέκεται στην εμφάνιση του νέου κορωνοϊού», ανέφερε ο Kirillov σύμφωνα με το RIA Novosti .

Υπενθύμισε ότι τον Μάιο του 2022, ο Αμερικανός επιστήμονας Jeffrey Sachs, ο οποίος ηγήθηκε της επιτροπής για τη διερεύνηση της προέλευσης του κορωνοϊού και είναι ο κορυφαίος ειδικός στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, είπε ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε τεχνητά και πιθανότατα χρησιμοποιώντας αμερικανικές προόδους στο βιοτεχνολογία.

«Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, αυτό αποδεικνύεται από τη μεταβλητότητα των γενετικών παραγόντων, η οποία δεν είναι χαρακτηριστική για τους περισσότερους κορωνοϊούς, που προκαλεί διαφορετικές κορυφές επίπτωσής τους, σημαντικές διαφορές στη θνησιμότητα και τη μεταδοτικότητα, την άνιση γεωγραφική κατανομή, καθώς και την απρόβλεπτη φύση της διαδικασίας επιδημίας.

Ρωσία: Πως διέδωσαν τεχνητά τον κορωνοϊό – Οι νυχτερίδες και τα γουρούνια

Σύμφωνα με τον εντοπισμό και την απομόνωση των ασθενών, η πανδημία τροφοδοτείται τεχνητά από τη «ρίψη» νέων παραλλαγών του ιού σε μια συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο Kirillov.

Από το 2009, η USAID χρηματοδοτεί το πρόγραμμα Predict, το οποίο μελέτησε νέους τύπους κορωνοϊών και αιχμαλώτισε νυχτερίδες που μεταφέρουν αυτούς τους ιούς.

Ένας από τους ανάδοχους του έργου ήταν η εταιρεία Metabiota, «γνωστή για τις στρατιωτικές-βιολογικές της δραστηριότητες στο έδαφος της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο στρατηγός.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 – πριν εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα COVID-19 – το Αμερικανικό Ινστιτούτο Hopkins φιλοξένησε τις ασκήσεις «Εκδήλωση-2019», κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο πλαίσιο επιδημίας άγνωστου μέχρι τότε κορωνοϊού, ο οποίος σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, μεταφέρθηκε από νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή – γουρουνιών», είπε ο Αντιστράτηγος, προσθέτοντας ότι κάποτε ο ιός της «ισπανικής» γρίπης, που κόστισε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, εξαπλώθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Kirillov τόνισε ότι η εφαρμογή του σεναρίου ανάπτυξης του COVID-19 και η σταδιακή κατάργηση του προγράμματος Predict από την USAID το 2019 «υποδηλώνουν τη σκόπιμη φύση της πανδημίας και τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην εμφάνισή της».

Νωρίτερα, το ραδιόφωνο Sputnik μετέδωσε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρείχε στοιχεία για το έργο των βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}