Κολωνάκι: Κατάστημα-φιλέτο στο στόχαστρο των πλειστηριασμών

 25/02/2024    07 : 25 : 25
πλειστηριασμοι ηλεκτρονικοι
66 / 100

Ένα από τα πλέον προνομιακά εμπορικά καταστήματα του Κολωνακίου βρίσκεται στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η υπόθεση, για την ακρίβεια, αφορά τμήμα και συγκεκριμένα τον δεύτερο όροφο του ακινήτου που βρίσκεται στη γωνία της οδού Σκουφά (αριθμός 1) με την Πλατεία Κολωνακίου (Φιλικής Εταιρείας).

Από το newmoney.gr

Στο ακίνητο στεγάζεται σήμερα κατάστημα δημοφιλούς αλυσίδας ένδυσης η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι ουδεμία σχέση έχει με τον πλειστηριασμό καθώς είναι μισθώτρια του κτιρίου.

Το σφυρί στρέφεται κατά των ιδιοκτητών (και καθ’ων η εκτέλεση) του δευτέρου ορόφου, Ι.Α. και Σ.Α. οι οποίοι συνδέονται με γνωστή εταιρεία εμπορίας εσωρούχων που ξεκίνησε τη διαδρομή της στην αγορά το 1968 από έναν μικρό χώρο 18 τ.μ. στο εν λόγω κτίριο και το 1976 το κατάστημα κατέλαβε όλο το ακίνητο.

Τι βγαίνει στο σφυρί
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η οριζόντια ιδιοκτησία βρίσκεται σε πολυκατοικία η οποία έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου, άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 163 τ.μ., εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Κολωνακίου και στη γωνία των οδών Σκουφά, στον αριθμό 1 και Πλατείας Κολωνακίου (Φιλικής Εταιρείας).

Πρόκειται για το διαμέρισμα του δεύτερου υπέρ του ισογείου ορόφου, τριώροφης οικοδομής, το οποίο αποτελείται από τρία κύρια δωμάτια, χωλλ, λουτρό, αποχωρητήριο, δύο μικρές αποθήκες και την ταράτσα που έχει κατασκευαστεί στο ίδιο επίπεδο του β΄ ορόφου και ανήκει στο διαμέρισμα αυτό. Έχει επιφάνεια 121,70 τ.μ., και ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου 180/1000 εξ αδιαιρέτου.

Κατά την επιτόπια αυτοψία την ημέρα επιβολής της αναγκαστικής κατάσχεσης διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο βρίσκεται σε κτίριο πλήρως περατωμένο, η κεντρική είσοδος του οποίου είναι από την οδό Σκουφά, αριθμός 1.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι στο κτίριο λειτουργεί κατάστημα λιανικής πώλησης – εμπορικό κατάστημα ειδών ένδυσης, της «Massimo Dutti» το οποίο καταλαμβάνει όλους τους ορόφους της ανωδομής. Όπως δηλώθηκε από τους υπευθύνους του καταστήματος, το κτίριο μισθώνει εξ ολοκλήρου η εταιρεία με την επωνυμία «ΙΤΧ Ελλάς Μ. Α.Ε.», η οποία δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Τα χαρακτηριστικά και η τιμή
Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι οι όροφοι του κτιρίου συνδέονται τόσο με κεντρικό κλιμακοστάσιο, αλλά και με εσωτερικό ανελκυστήρα ο οποίος έχει έξοδο σε όλες τις στάθμες.

Όσο για το κατασχεθέν ακίνητο που βρίσκεται στον 2ο όροφο, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος εμπορευμάτων του καταστήματος, ενώ περιλαμβάνει μικρό wc, κουζινάκι και μικρό χώρο αποδυτηρίων προσωπικού, με αντίστοιχη χρήση και κατάσταση συντήρησης. Η δε ταράτσα που έχει στην αποκλειστική του χρήση, δε χρησιμοποιείται και οι πόρτες που οδηγούν σε αυτή είναι κλειστές και μόνιμα κλειδωμένες

Το κτίριο είναι κατασκευής της δεκαετίας του 1950, διαθέτει αρχιτεκτονικά στοιχεία νεοκλασικού χαρακτήρα και ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα και λιθοδομή. Ο βαθμός συντήρησης εξωτερικά χαρακτηρίζεται πολύ καλός.

Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 95.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης. Επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό είναι η Intrum και η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 475.000 ευρώ.

Το ακίνητο πάντως φέρει δεκάδες εμπράγματα βάρη, που ξεκινούν από τους προκτήτορες του ήδη από το 1959.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}