Κοινοποιήθηκε και βεβαιώθηκε πρόστιμο 13.000.000€ σε beach bar στη Μύκονο

 25/06/2024    10 : 17 : 32
μυκονος
67 / 100

Κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην επιχείρηση που λειτουργεί το beach bar Principote και βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ πρόστιμο, ύψους 13.121.781 ευρώ, για τις παράνομες κατασκευές που είχε κάνει και σύμφωνα με την επιχείρηση, με ίδια μέσα, έχει κατεδαφίσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, τo πρόστιμο επιβλήθηκε έπειτα από αυτοψία που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 4.4.2023. Η επιχείρηση προχώρησε με ιδία μέσα σε κατεδαφίσεις καταθέτοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση στην Υπηρεσία Δόμησης Σύρου Ερμούπολης. Επίσης, ότι ορίστηκε Ελεγκτής δόμησης, ο οποίος στις 9.6.2023 που έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι είχε γίνει κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε δύο ΚΑΕΚ (Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου).

Το πόρισμα αυτό, έχει διαβιβαστεί στον δήμο με την υπόμνηση, η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ότι σε κάθε περίπτωση η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων εντός των παραπάνω ΚΑΕΚ δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλα ΚΑΕΚ, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Ούτε μπορεί να επεκταθεί η λειτουργία της επιχείρησης σε αυτά.

Σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΝ, «σε περίπτωση που η επιχείρηση ανοίξει παράνομα, θα γίνει, άμεσα, έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία και αν χρησιμοποιηθεί τμήμα έκτασης, που έχει αυθαίρετες κατασκευές. Ο νόμος θα εφαρμοστεί δίχως, απολύτως, καμία έκπτωση».

Χωρίς άδεια;

Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του ενημερωτικού ιστότοπου ieidiseis.gr το συγκεκριμένο κλάμπ-beach bar λειτουργούσε από το 2017 χωρίς άδεια.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου έχει ξεκινήσει αυτεπαγγέλτως δικαστική έρευνα κατά παντός υπευθύνου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί, πως επί έξι χρόνια το Principote λειτουργούσε ακώλυτα χωρίς άδεια και πως είναι δυνατόν, κανένας από τους αρμόδιους φορείς της Μυκόνου, να μην το έχει αντιληφθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ενδέχεται να σφραγιστεί, καθώς δεν έχει άδεια λειτουργίας από το 2017, ενώ εκκρεμεί στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου αίτηση του επιχειρηματία του Principote, που συζητήθηκε στις 13 Ιουνίου και ζητάει να ανασταλεί η απόφαση, για τη σφράγιση του καταστήματος, λόγω έλλειψης άδειας.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}