Κλειστά για 2η φορά λόγω καύσωνα τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία…

 22/07/2024    09 : 21 : 08
δικαιοσυνη 1
61 / 100

Κλειστά τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, αφού οι συνθήκες καύσωνα, οδηγούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην απόφαση για αναστολή της λειτουργίας τους.

“Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Φλωρίδη, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, αναστέλλεται την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, η λειτουργία των έμμισθων Υποθηκοφυλακείων της χώρας εξαιρουμένων των παραγραφών και των εγγραπτέων πράξεων για τις οποίες συντρέχει νόμιμη προθεσμία προς εγγραφή.

Όσον αφορά στα άμισθα/μη άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνέστησε όπως οι Προϊστάμενοι των εν λόγω υπηρεσιών να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του σχετικού μέτρου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και με ενημέρωση του κοινού προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών”, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Αυτοψία

Ειχε προηγηθεί την περασμένη βδομάδα η “αυτοψία” της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στα Δικαστήρια η δέσμευση για τη λήψη άμεσων μέτρων. Την περασμένη Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης βρέθηκε στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών για να διαπιστώσουν τις συνθήκες λειτουργίας ειδικά στην περίοδο αυτή των αυξημένων θερμοκρασιών, μετά και τις αποφάσεις αναστολής εργασιών λόγω καύσωνα και εξαιτίας ελλείψεων σε υποδομές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μαζί με τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα και τον γενικό γραμματέα Πάνο Αλεξανδρή επέλεξαν να πραγματοποιήσουν «αυτοψία» και να διαπιστώσουν επί τόπου τις συνθήκες που επικρατούν στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν με τα Τριμελή Συμβούλια Διοίκησης των δύο Δικαστηρίων και μετά την ενημέρωση, υπήρξε ιεράρχηση των θεμάτων, που χρήζουν άμεση επέμβασης και αυτών που μπορούν να αντιμετωπιστούν μεσοπρόθεσμα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}