“Κλάμα” στην Intrum: Δεκάδες απολύσεις αφού τα σχέδια δεν τους βγαίνουν…

 20/07/2024    06 : 15 : 04
Intrum Hellas
70 / 100

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της Intrum σε συνέλευση την Πέμπτη 16 Φλεβάρη στις 17.00, στο κτίριο της Μεσογείων 109-111 (Ντυνάν) «για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις», απευθύνει το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής, καθώς όπως αναφέρει, «πριν λίγες μέρες η Διοίκηση της INTRUM (IGBS) ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι μέχρι τις 28 Απριλίου θα προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων στα έργα του SCALE και των operations».

Μεταδίδει το imerodromos.gr

«Λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις για τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2022 που βγήκαν από τη δουλειά των εργαζομένων, η εργοδοσία επιστράτευσε μέχρι και στελέχη της από το εξωτερικό να έρθουν να ανακοινώσουν με θράσος ότι πετάνε στο δρόμο περίπου 175 εργαζόμενους σε Ελλάδα και Λιθουανία επειδή δεν τους βγήκαν τα σχέδια.

Αυτούς τους εργαζόμενους που το προηγούμενο διάστημα τους προσέλαβαν για να φέρουν σε πέρας το project που θα τους έφερνε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Εργαζόμενους που πριν λίγους μήνες τους υπόσχονταν “μια σταθερή δουλειά και ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον με καλές αποδοχές και με εξέλιξη σε έναν αναπτυσσόμενο Όμιλο”, με πολλούς από αυτούς να έχουν αφήσει την προηγούμενη δουλειά τους», τονίζει το Σωματείο.

Επισημαίνει ότι, «με την ίδια ευκολία που τα αφεντικά της Intrum ήρθαν στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτούν το φθηνό εργατικό, επιστημονικό δυναμικό και τους διαλυμένους εργασιακούς νόμους, με την ίδια ευκολία τα μαζεύουν και φεύγουν γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά τους.

Όλες αυτές τις μέρες περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια των στελεχών που τάχα συμπονούν τους εργαζόμενους, και λυπούνται για αυτή την εξέλιξη, για αυτό και ανακοίνωσαν ότι σε όποιον φεύγει οικειοθελώς θα του δίνεται και ένα πακέτο αποζημίωσης! Αυτή είναι η συμπόνια τους! Το ότι θα μείνουν δεκάδες εργαζόμενοι χωρίς δουλειά, σε αυτές τις συνθήκες της ακρίβειας, της μεγάλης ανασφάλειας και όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει μια οικογένεια, προφανώς και δεν τους νοιάζει».

«Συναδελφισες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας έχει μεγάλη πείρα από τέτοιου είδους “εθελούσιες” απολύσεις στο κλάδο μας. Έχουν φύγει χιλιάδες εργαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι τα τελευταία χρόνια με αυτή τη μέθοδο. Οι μόνοι κερδισμένοι σε κάθε περίπτωση ήταν οι τραπεζίτες που ξεφορτώνονταν τόσους εργαζόμενους με δικαιώματα δίνοντας τους ένα πακέτο αποζημίωσης πολύ μακριά από τα χρήματα που θα έπαιρναν αυτοί οι εργαζόμενοι αν συνέχιζαν να δουλεύουν για όλο τον υπόλοιπο εργασιακό τους βίο. Με αυτό τον τρόπο οι εργοδότες δεν λερώνουν το “κοινωνικό τους πρόσωπο” καθώς για αυτούς η εθελούσια έξοδος είναι παραίτηση και όχι απόλυση και έτσι δεν έχουν και κανένα περιορισμό στον αριθμό των εργαζομένων που μπορούν να διώξουν, σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει:

«Πέρα από την δική μας πείρα, έχουν και οι εργοδότες πείρα στον κλάδο μας από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που έδωσε το Σωματείο μας με εκατοντάδες εργαζόμενους όλα τα προηγούμενα χρόνια εναντία σε αυτά τα σχέδια. Ξέρουν καλά ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η εργοδοσία της Intrum όλες αυτές τις μέρες δεν έχει σταματήσει τα meeting και τις man to man συναντήσεις με τους εργαζόμενους προκειμένου να τους πείσει να δεχτούν χωρίς αντιδράσεις την απόλυση τους!»

«Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Η δύναμη είναι στα χέρια των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι με τον αγώνα τους, όταν είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους μπορούν να βάλουν εμπόδια, να ανατρέψουν τα σχέδια των εργοδοτών και να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην υποκύψει σε αυτόν τον εκβιασμό, να μην δεχτεί να χάσει τη δουλειά του. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη να μη περάσει αυτό το σχέδιο, να ανακληθούν οι απολύσεις. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε άλλα τμήματα και έργα του Ομίλου με τα ίδια δικαιώματα.

Καλούμε το Σωματείο της INTRUMHELLAS καθώς και την ΟΤΟΕ να πάρουν θέση και να αντιδράσουν σε μια τόσο σοβαρή εξέλιξη», καταλήγει το Κλαδικό Σωματείο.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}