Κι άλλα κρατικά «ασημικά» στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ

 20/07/2024    07 : 21 : 21
ταιπεδ
65 / 100

ΤΑΙΠΕΔ Ι: Στην τελική ευθεία βρίσκεται η παραχώρηση των λιμανιών της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου στους πλειοδότες των σχετικών διαγωνισμών.

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται να κυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, με πλειοδότη τον όμιλο Grimaldi.

Αμεσα αναμένεται να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η σύμβαση παραχώρησης για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, με τον ιταλικό όμιλο Grimaldi να πλειοδοτεί και σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Εν τω μεταξύ στις 23 Αυγούστου, μετά από μικρή παράταση, αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.

Οι διεκδικητές είναι οκτώ…

ΤΑΙΠΕΔ ΙΙ: Κινητικότητα επικρατεί και στο μέτωπο των μαρινών. Από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα περάσει προσεχώς και η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας της Πύλου, στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση της οποίας αναδείχθηκε πλειοδότης το σχήμα των εταιρειών D Marinas Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε. – Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Ανώνυμη Εταιρεία, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου που «τρέχει» την Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Αντίστοιχα, το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν προς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο τα συμβατικά κείμενα του διαγωνισμού για τη μαρίνα μεγάλων σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα, στον οποίο προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε η θυγατρική LAMDA Marinas Investment S.M.S.A., μέλος του ομίλου LAMDA Development.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}