Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε Intrum-doValue για να μπλοκαριστούν πλειστηριασμοί!

 19/06/2024    01 : 40 : 12
πλειστηριασμοι
68 / 100

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας: Μαζική κινητοποίηση για να μπει φρένο σε δύο πλειστηριασμούς σπιτιών πραγματοποίησαν στα γραφεία της «Intrum» στη Μεσογείων συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς. Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν οι κατοικίες ενός επαγγελματία ξυλουργού και μιας εργαζόμενης στον Δήμο Ηλιούπολης, μητέρας ενός μικρού παιδιού, στο πλαίσιο του κύματος πλειστηριασμών που απειλεί χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός»: Με το σύνθημα αυτό η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας που διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια και βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης είχε κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στη συναδέλφισσά τους.

Κάλεσμα στην παρέμβαση είχε απευθύνει η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Ηλιούπολης και στην Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Συγκεκριμένα, έδωσαν το παρών ο Αλέξανδρος Μπουγάς, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, η Θεοδώρα Καραγιαννίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, η Χρυσούλα Λαμπούδη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

Μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας, ο πλειστηριασμός της κατοικίας του επαγγελματία ανεστάλη ενώ η εταιρεία δεσμεύτηκε πως θα «παγώσει» και ο πλειστηριασμός της κατοικίας της εργαζόμενης, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, με την προσκόμιση ορισμένων δικαιολογητικών. Και στις δύο περιπτώσεις οι φορείς απαιτούν ρύθμιση των χρεών με τρόπο που οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν.

«Κάθε γειτονιά να γίνει κάστρο του αγώνα για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε», τόνισε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Διαμαρτυρία στη DoValue

Η κινητοποίηση στην «doValue» αφορούσε τις περιπτώσεις τεσσάρων δανειοληπτών, που διεκδικούν ρυθμίσεις των οφειλών τους στις οποίες να μπορούν να ανταποκριθούν.

Εκτός από τους φορείς της Αττικής, συμμετείχαν και Σωματεία από τον Πύργο Ηλείας, προκειμένου να υπερασπιστούν την πρώτη κατοικία συμπολίτη τους, ενός συνταξιούχου ναυτικού από το Πελόπιο.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το εισόδημα που έχει περιορίζεται στο επίδομα αναπηρίας και το μόνο του περιουσιακό στοιχείο το σπίτι που μένει. Ωστόσο το σπίτι αυτό έχει υποθηκευθεί για χρέη σε πιστωτικές κάρτες. Μάλιστα, ενώ το χρέος ήταν 18.000 ευρώ λόγω των μεγάλων επιτοκίων «τώρα ζητάνε 60.000 ευρώ».

«Καταφέραμε να μπει σε αναστολή ο πλειστηριασμός και να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για το χρέος», τόνισε ο Κωνσταντίνος Γιανναρος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νόμου Ηλείας.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον συμπολίτη μας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του», διαμήνυσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, Ελένη Τσίγκλα, και στον Δήμο Πύργου, Χρήστος Αθανάσουλας.

Για όλες τις περιπτώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση των οφειλών. Στο φόντο αυτό οι φορείς ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}