Απασφάλισε από το πλατό του Kontra ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών(ΙΝΚΑ), με αφορμή το συνεχές επικοινωνιακό σόου κυβέρνησης και υπουργού Ανάπτυξης με το καλάθι του νοικοκυριού.
Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ έκανε λόγο για απάτη, χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως «μηδενικό», ενώ έψεξε τον Άδωνη Γεωργιάδη λέγοντας ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα.
Παράλληλα, ειρωνεύτηκε τον κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι είναι ο μόνος που ισχυρίζεται ότι πέτυχε το καλάθι και λέει πως θα το εξάγει και στο εξωτερικό.
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και η αναφορά του για την ΕΛΣΤΑΤ, με τον Γιώργο Λεχουρίτη να σημειώνει «πως είναι δυνατό να έχουμε αυξήσεις που φτάνουν το 24% σε κρέας και γαλακτοκομικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ – και ο πληθωρισμός πληθωρισμός από 12,1% στο 9,1%. Το ψέμα δεν έχει αλλοιώσει μόνο τον ίδιο τον κύριο Γεωργιάδη, έχει αλλοιώσει και την ΕΛΣΤΑΤ».
“Απάτη το καλάθι του νοικοκυριού. Ένα μηδενικό. Είναι μια απάτη. Είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του Άδωνι Γεωργιάδη”#ΙΕΛΚΑ #ΕΛΣΤΑΤ #ακρίβεια #ανατιμήσεις #πληθωρισμός
► ► Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Λεχουρίτης εξηγεί πως γίνεται η εξαπάτηση: pic.twitter.com/Wo5LPgBeom
— avgerinosx (@avgerinosx) November 30, 2022