Καταγγελίες για ακραίες συνθήκες ανομίας σε πιάτσες ταξί

Κυριακή 09/12/2023    07 : 08 : 55
ταξι
63 / 100

Σε κινητοποιήσεις προχωρά ο ΣΑΤΑ ζητώντας από την πολιτεία να επιβάλει την νομιμότητα στον χώρα των επαγγελματιών οδηγών ταξί, με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο να προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες.

Ο πρόεδρος του Σωματείο ανέφερε μέσω του OPEN ότι καταγράφονται «κακές συμπεριφορές προς τους πελάτες, κακές συμπεριφορές από μικροομάδες εις βάρος συναδέλφων, δεν τηρούν τη σειρά, διπλοφορτώνουν, χτυπούν συναδέλφους, χτυπούν πολίτες. Εδώ στο Κηφισό αλλά και σε άλλα μέρη που έχουν γίνει γκέτο, όπως στο Μοναστηράκι, στον Πειραιά και το λιμάνι, στο σταθμό ΚΤΕΛ των Λιοσίων».

Σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «μπαίνουν εν είδει μαφίας, φορτώνουν 2-3 κούρσες παρά τα παράπονα των συναδέλφων. Παίρνουν υπερβολικά κόμιστρα. Όποιος μιλήσει, ακόμη και πολίτης, μπορεί να χειροδικήσουν εις βάρος του. Είναι απαράδεκτο αυτό. Προχθές πήρε άνθρωπος, που δουλεύει ταξί και ζήτησε 150 ευρώ για το κέντρο της Αθήνας από το αεροδρόμιο. Με παρέμβαση έδωσε 95 ευρώ πίσω. Και όταν του ζητήσαμε ως συνδικάτο την άδεια και το δίπλωμα, μας έβρισε, σηκώθηκε και έφυγε».

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος σημείωσε «αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να γίνει αστυνομικός, απαγορεύεται από το νόμο. Αλλά έχουμε από το 2013-2014 που ο Ρακιντζής τότε είχε αναφέρει ότι έβγαζαν πλαστές άδειες … ακόμη δεν έχει γίνει έλεγχος, δεν ξέρουμε ποιοι δουλεύουν, παρουσιάζουν πλαστά στοιχεία», για να προειδοποιήσει ότι «το γεγονός ότι προσλαμβάνονται ως οδηγοί άτομα με ασαφές εκπαιδευτικό επίπεδο αλλά και με πιθανό ποινικό μητρώο «είναι πολύ επικίνδυνο, έχουν υπάρξει μαχαιρώματα, χίλια δύο πράγματα … Διεκδικούμε να καθαρίσει ο κλάδος από αυτά τα στοιχεία».

«Αποφασίσαμε εμείς, ως προεδρείο του ΣΑΤΑ, να επιβάλουμε τους κανόνες που έπρεπε να επιβάλλει η ίδια η Πολιτεία. Χρόνια ζητάμε την αστυνόμευση κάποιων περιοχών, να μην δουλεύουν άνθρωποι παραβατικοί. Να έχουν τη δική τους άδεια, να είναι ασφαλισμένοι. Πρέπει να γίνει η επανάσταση του αυτονόητου για να σταθεί ο κλάδος στα πόδια του, έχοντας την κοινωνία μαζί του», όπως είπε.

Ο ΣΑΤΑ έχει στείλει σχετικές επιστολές τόσο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στα υπουργεία, αλλά όπως είπε ο κ. Λυμπερόπουλος, «δεν υπάρχει νόμος που να μπορώ εγώ να επιβάλλω, ποινές, κτλ. Δεν υπάρχει αστυνόμευση. Εδώ, πάντα είχαμε προβλήματα. Αλλά είχε προσωπικό η Τροχαία τότε, όλο το 24ωρο, φύλαξη και ελέγχους. Τώρα, δεν έχει προσωπικό η αστυνομία».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}