«Καίνε» πάλι τα καύσιμα

Τρίτη 04/10/2023    05 : 10 : 37
venzini
69 / 100

Η αυξημένη ζήτηση σε καύσιμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχει εκτοξεύσει εκ νέου τις τιμές έπειτα από μια περίοδο αποκλιμάκωσης. Επειδή οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν έχουν δώσει στην αγορά μεγαλύτερες ποσότητες, αυτό έχει φέρει μια τεχνητή αύξηση στις τιμές.

Στην ελληνική αγορά το τελευταίο 10ήμερο σημειώνεται μια αύξηση τιμών της τάξεως των 0,10 ευρώ τόσο στη βενζίνη όσο και στο πετρέλαιο κίνησης. Το κόστος προσεγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο για την βενζίνη και τα 1,70 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης.

Υπάρχει μια αυξητική τάση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το OPEN και αν δεν υπάρξει κάποια ευχάριστη εξέλιξη από το εξωτερικό, τότε οι καταναλωτές σύντομα θα δουν ξανά το 2 μπροστά στη μέση τιμή.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου η αμόλυβδη κυμαινόταν από 1,63 ευρώ το λίτρο έως 2,32 ευρώ το λίτρο, με μέσο όρο στο 1,92 ευρώ. Το diesel κίνησης κινείτο μεταξύ 1,48 έως 2,09 ευρώ το λίτρο.

Στις περιοχές με πιο φθηνά πρατήρια συγκαταλέγονται η Λαμία, το Ελληνικό στην Αττική και ο Μίτυκας ως προς την αμόλυβδη, ενώ ως προς το πετρέλαιο κίνησης Χαλάνδρι, Βούλα και Χαϊδάρι.

Οι περιοχές όπου τα καύσιμα παίρνουν… φωτιά είναι η Μήλος, η Σταυρούπολη και το Σουφλί ως προς την αμόλυβδη, ενώ ως προς το diesel κίνησης, η Αμοργός, η Μήλος και η Κίμωλος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}