Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς: “Βορά στα funds και στις Τράπεζες τα λαϊκά νοικοκυριά”

 15/07/2024    02 : 19 : 03
πλειστηριασμοι
60 / 100

Πέρασε στα ψιλά η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια από την κυβέρνηση που βάζει ταφόπλακα στην λαϊκή κατοικία. Σχεδόν τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου της ΝΔ ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ,56 και 51 αντίστοιχα από τα 121 άρθρα του νομοσχεδίου. Να σημειώσουμε ότι νομοσχέδιο είναι από τα αντιλαικα προαπαιτουμενα για την εκταμίευση των πακέτων του ταμείου ανάκαμψης που θα δοθούν στους επιχειρηματικους ομίλους.

Αυτό ψήφισαν, δίνοντας ακόμα περισσότερα εργαλεία στα “κοράκια “για να “,στραγγαλισουν”τα χρεωμενα νοικοκυριά. Και βέβαια, όσα ψήφισαν και προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος που πέρασε η ΝΔ,έρχονται να συμπληρώσουν το νομικό πλαίσιο που θέσπισε το μνημόνιο 3 απο το 2015 όταν το ψήφισαν τα συγκεκριμένα κόμματα.

Για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο πλαίσιο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ,υπέρ των τραπεζών και των “κορακιων”. Επιπλέον, στο πλαίσιο της “εξασφάλισης κεφαλαιακής επάρκειας “,αφήνεται ελεύθερο το πεδίο στους χρηματοπιστωτικους ομίλους να προβαίνουν κατά το δοκούν και με βάση το όφελος τους σε διενέργεια αναγκαστικων εκτελέσεων και πλειστηριασμων λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, για τις οποίες μετά την θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την γενίκευση τους από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον απαράδεκτο πτωχευτικο κώδικα, δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία.

Τι ζητάει λοιπόν η κοινοτική οδηγία 2021/2167 ; Να “καθαρίσουν “τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών με ένταση απειλών, πιέσεων εκβιασμών σε βάρος του λαού, που σε κάθε περίπτωση, είτε με ρυθμίσεις είτε χωρίς, θα βρεθεί στο έλεος των πλειστηριασμων και των εξώσεων. Πολλοί μάλιστα θα γίνουν ενοικιαστές του ίδιου τους σπιτιού, καταβαλοντας υπέρογκο τμήμα του εισοδήματος τους και υπονομευοντας την ίδια την διαβίωση τους……

Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}