Κίνα: Δεν θα διασώσουμε τις κατασκευαστικές. Όσοι βλάπτουν τα συμφέροντα των πολιτών θα τιμωρηθούν!

Κίνα: Δεν θα διασώσουμε τις κατασκευαστικές. Όσοι βλάπτουν τα συμφέροντα των πολιτών θα τιμωρηθούν!
68 / 100 SEO Score

Στην Ελλάδα διέσωσαν τις τράπεζες και τιμώρησαν τους Έλληνες με 3 μνημόνια…

Κίνα: Στην προειδοποίηση ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν θα λάβουν μεγάλη βοήθεια διάσωσης και ότι όσοι βλάπτουν τα συμφέροντα των πολιτών θα τιμωρηθούν προχώρησε ο Υπουργός Στέγασης και Αστικής Αγροτικής Ανάπτυξης Νι Χονγκ.

Όπως είπε σε συνέντευξή του, “για εταιρείες ακινήτων που είναι σοβαρά αφερέγγυες και έχουν χάσει την ικανότητα να λειτουργούν, αυτές που πρέπει να πτωχεύσουν θα πρέπει να χρεοκοπήσουν ή να αναδιαρθρωθούν, σύμφωνα με το νόμο και τις αρχές της αγοράς”.

Πρόσθεσε ότι ‘βλάπτουν τα συμφέροντα των μαζών θα ερευνηθούν αποφασιστικά και θα τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο” ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά “θα υποχρεωθούν να πληρώσουν το οφειλόμενο τίμημα”.

Τα σχόλια του Νι έρχονται καθώς μεγάλοι κατασκευαστές ακινήτων από την Evergrande έως τη Country Garden έχουν αθετήσει το χρέος τους, ενώ οι ραγδαίες πωλήσεις νέων κατοικιών έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση τις μελλοντικές επιχειρήσεις.

Το 2020, το Πεκίνο κατέστειλε την υψηλή εξάρτηση των εταιρειών από το χρέος για την ανάπτυξη σε μια προσπάθεια να περιορίσει την κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων. Αλλά πολλές αυτές σύντομα χρησιμοποίησαν τα χρήματα για να ολοκληρώσουν την κατασκευή διαμερισμάτων, τα οποία συνήθως πωλούνται σε αγοραστές κατοικιών στην Κίνα πριν από την ολοκλήρωσή τους. Μερικοί αγοραστές σταμάτησαν να πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια σε ένα μποϊκοτάζ.

ΠΗΓΗ