Κάνουν ό,τι θέλουν: Οι Servicers πήραν το χαράτσι στους δανειολήπτες για είσοδο στον Εξωδικαστικό!

 01/03/2024    09 : 08 : 02
κορακια γυπες funds
65 / 100

Από την άλλη, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή,  λόγω αυξημένου κόστους, η 3μηνη παράταση για την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληροφόρησης των δανειοληπτών δεν έγινε αποδεκτή. Αυτό σύμφωνα με πηγές των servicers ανεβάζει το κόστος κατασκευής της πλατφόρμας σημαντικά καθώς οι προδιαγραφές ομοιάζουν με εκείνες του e-banking.

Από το euro2day.gr

Επίσης, δεν έγινε αποδεκτό -και δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι επ’ αυτού- το αίτημα των servicers ο τίτλος να είναι εκτελεστός εφόσον ο δανειολήπτης χάσει/εγκαταλείψει την εξωδικαστική ρύθμιση. Κι αυτό με δεδομένο ότι υψηλό ποσοστό των ρυθμιζόμενων δανείων μέσω του εξωδικαστικού «ξανασκάνε» σε κάποιους μήνες.

Δεκτή η προκαταβολή

Στον αντίποδα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων βάσει του οποίου για να ενταχθούν στην εξωδικαστική ρύθμιση δάνεια που έχουν καταγγελθεί πρέπει ο δανειολήπτης να πληρώσει το 10% της συνολικής οφειλής.

Μπορεί το αίτημα αυτό να μην αποτυπώνεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι θα εξειδικευτεί/αποτυπωθεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή.

Τα «τυράκια» του Φορέα

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να καταστήσει τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων πιο ελκυστικό αφενός για τους δανειολήπτες αφετέρου για τα ξένα funds (σ.σ. προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείρισή του) προχωρά σε δύο βασικές αλλαγές:

  • Πρώτον, στην άρση της υποχρέωσης του οφειλέτη να πληρώσει τα μισθώματα των 12 ετών σε περίπτωση που ασκήσει νωρίτερα από το δικαίωμα επαναγοράς και
  • Δεύτερον, εξομοιώνεται το φορολογικό καθεστώς του Φορέα με εκείνο των εταιρειών που επενδύουν και διαχειρίζονται ακίνητα που παράγουν εισόδημα και προβλέπεται ότι ο φορέας θα αποκτά τα ακίνητα με έκπτωση 30% επί της εμπορικής αξίας του ακινήτου ή της τιμής πρώτης προσφοράς. Από την έκπτωση αυτή θα μπορεί να επωφεληθεί στο μέλλον και ο οφειλέτης, κατά την άσκηση του δικαιώματος επαναγοράς.

ΠΗΓΗ

…………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρεί λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}