Ιταλία: Τραγικό ρεκόρ καταγράφει η φτώχεια

 01/02/2023    04 : 02 : 12
ιταλια φτωχεια
70 / 100

H ετήσια έκθεση της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Caritas, η οποία παρουσιάσθηκε στην Ρώμη, επιβεβαιώνει ότι η φτώχεια, στην Ιταλία το 2021 παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ, όπως συνέβη από το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού και έπειτα.

«Οι οικογένειες σε κατάσταση ένδειας είναι 1.960.000, τις οποίες συνθέτουν 5.571.000 κάτοικοι της χώρας. Πρόκειται, δηλαδή, για το 9.4% του πληθυσμού της. Στην Κάτω Ιταλία το ποσοστό αυτό αγγίζει το 10%, ενώ στην βορειοδυτική Ιταλία δεν ξεπερνά το 6,7%.

Σε κατάσταση φτώχειας ζει το 14,2% των ανηλίκων, το 11,4% των νέων ηλικίας από 18 μέχρι 34 ετών, και το 11,1% των πολιτών 35 με 64 ετών. Σε ό,τι αφορά τους πολίτες άνω των 65 χρόνων, το ποσοστό που βρίσκεται σε συνθήκες ένδειας είναι 5,3%.

Πέρυσι, η φτώχεια παρουσίασε αύξηση κυρίως σε οικογένειες με τουλάχιστο τέσσερα μέλη, σε εκείνες με μόνον ένα άτομο που παράγει εισόδημα, σε ανήλικα 4 με 6 ετών και σε οικογένειες μεταναστών.

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, τέλος, τόνισε σήμερα ότι το «κοινωνικό εισόδημα» υπέρ φτωχών και ανέργων πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί και πρόσθεσε ότι, μέχρι τώρα, καταβλήθηκε σε 4,4 κατοίκους της χώρας, δηλαδή λιγότερο από το 50% των πολιτών που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας. «Η αρωγή αυτή μπορεί να βελτιωθεί, αλλά πρέπει σίγουρα να διατηρηθεί, σε μια περίοδο κατά την οποία η φτώχεια γίνεται ακόμη πιο σκληρή», τόνισε ο Καρδινάλιος Τζούπι.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}