ΙΝΚΑ: Προσφυγή κατά των τραπεζών για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

 24/02/2024    12 : 37 : 37
elvetikadaneia
70 / 100

Σε προσφυγή κατά των τραπεζών και υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο προχώρησε το Ινστιτούτο Καταναλωτών(INKA). Σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «κόσμο σε ομηρία» και επισημαίνει πως οι πολίτες βρίσκονται «σε μεγάλη απόγνωση αγανάκτηση θυμό εκνευρισμό λόγω της αδικαιολόγητης ακρίβειας και αισχροκέρδειας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι πολίτες ζητούν άμεση επέμβαση για τα δάνεια τους τώρα που φύγαμε από την εποπτεία των θεσμών ή της τρόικας. Έχουν περάσει 12 χρόνια από τα μνημόνια 2,5 χρόνια από την πανδημία και όμως ο κόσμος ακόμα συνεχίζει να πληρώνει τις δόσεις του δανείου είτε με κανονικούς τόκους είτε με τόκους υπερημερίας είτε με την ένταξή του στον νόμο 3869/2010 που τελικά κατάργησαν στην πορεία ή τον άλλαξαν προς το χειρότερο οι κυβερνήσεις μετά το 2013.

Οικονομική κρίση όμως την μεγαλύτερη κρίση την βίωσαν και συνεχίζουν να την βιώνουν σχεδόν όλοι οι συνεπείς δανειολήπτες. Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας κάναμε προσφυγή κατά των τραπεζών και υπέρ των Καταναλωτών με δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Ένας συνεχιζόμενος αγώνας για την δικαίωση σε δικαστήρια Α,Β Γ βαθμού πιστεύοντας πως το δίκαιο αίτημά μας θα βρει τουλάχιστον πολιτική λύση αφού η δικαιοσύνη είναι τυφλή.

Πέραν των ως άνω υπάρχει και η αδικία κατά αυτών που μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις σε βαθμό που ανετράπησαν οι οικογενειακές υποχρεώσεις χωρίς να έχουν ευθύνη οι ίδιοι αλλά κάποιοι άλλοι που αποφάσισαν για αυτούς χωρίς εμάς. Μειώσεις συντάξεων κατά 50% μειώσεις αποδοχών κατά 50 % σχεδόν απο τις όλες κρατήσεις υπέρ των μνημονίων και κατά των πολιτών. Αυτό ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας θα συνεχίσουμε να το λέμε και να το παλεύουμε γιατί είναι κοινωνικά οικονομικά άδικο και ανήθικο.

Είναι καιρός να μπει το νερό στο αυλάκι είναι καιρός να υπάρξει άμεση λύση κουρέματος δανείου αντίστοιχο με την μείωση του μισθού και της σύνταξης. Ο κόσμος είναι σε καθεστώς ομηρίας και απόγνωσης. Κύριοι κυβερνήτες, ανοίξτε τα αυτιά και τα μάτια σας! Ο πολίτης- καταναλωτής είναι σε μεγάλη απόγνωση αγανάκτηση θυμό εκνευρισμό λόγω της αδικαιολόγητης ακρίβειας και αισχροκέρδειας .

Μην του γυρνάτε την πλάτη γιατί δεν ξεχνάμε και ξέρουμε να τιμωρούμε όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης!

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}