ΙΝΚΑ για πλειστηριασμούς: Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταστρατηγήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των ισχυρών

 31/01/2023    10 : 13 : 03
ινκα
69 / 100

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η Κυβέρνηση, πάλι με τροπολογία, ετοιμάζεται άρον-άρον, να νομοθετήσει υπέρ των εταιριών διαχείρισης, ώστε οι τελευταίες να μπορούν ανεμπόδιστα πλέον και με τη βούλα της εκτελεστικής εξουσίας να εκπλειστηριάζουν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΝΚΑ.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι «ό,τι έγινε δηλαδή με την τροπολογία του καλοκαιριού (αρ. 138 Ν. 4951/2022), όπου η κυβέρνηση τότε, θεσμοθέτησε την αδιαφάνεια της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενσωματώνοντάς την στην κιλοβατώρα, με αποτέλεσμα σήμερα οι πάροχοι, να καταγράφουν κέρδη άνω του 100%. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά να είναι ευσεβείς πόθοι των εταιρειών διαχείρισης και των funds. Διότι είναι εξόχως αντισυνταγματικό, το κράτος, όχι μόνο να παρεμβαίνει σε ήδη καταρτισθείσες συμβάσεις, αλλά να προσδίδει και αναδρομικότητα σε τέτοιος είδους, κατά παραγγελία νομοθετήματα».

Μεταξύ άλλων, ο ΙΝΚΑ αναφέρει «επιπλέον, η ίδια η Κυβέρνηση που διατυμπανίζει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά και την εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της, φέρεται έτοιμη, να καταστρατηγήσει στην πράξη, την υπ’ αριθμ. 822/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου.

Κύριοι της Κυβέρνησης, εάν νομοθετήσετε όπως φημολογείται τις τελευταίες ημέρες, υπέρ των ισχυρών, θα έχετε απολέσει και το τελευταίο ίχνος κοινωνικής ενσυναίσθησης, εφόσον με αυτόν τον τρόπο θα «χαρίστε» στις αλλοδαπές εταιρείες ειδικού σκοπού, χιλιάδες ακίνητα, μεταξύ αυτών και λαϊκές κατοικίες.

Η λύση δεν είναι η νομοθέτηση, η λύση είναι οι εταιρείες διαχείρισης, να αλλάξουν και να συντάξουν ορθά τις συμβάσεις τους ή εναλλακτικά να έρθουν απευθείας οι αποκτώσες εταιρείες, εάν επιθυμούν, να εισπράξουν αναγκαστικά τις απαιτήσεις τους.

Το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να παρεμβαίνει και να κάνει τα χατίρια των ισχυρών. Φτάνει πια, ως εδώ!».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}