Θηλιά για τους δανειολήπτες η εκρηκτική αύξηση των επιτοκίων

Πέμπτη 06/12/2023    07 : 54 : 58
δανεια
70 / 100

Θηλιά στον λαιμό των καταναλωτών τα δάνεια, με τους δανειολήπτες να ανακαλύπτουν με τρόμο πως φτάνουν με την αύξηση των επιτοκίων να πληρώνουν επιπλέον ακόμα και το ισόποσο τριών δόσεων επιπλέον κάθε χρόνο.

«Υπολογίζουμε γύρω στις 2,5 έως 3 δόσεις κάθε χρόνο, με τη συνήθη δόση των στεγαστικών δανείων να υπολογίζεται σε 200 – 400 ευρώ» υπογράμμισε ο πρόεδρος κόμματος δανειοληπτών Γιώργος Μπαρτζώκης.

Μια δανειολήπτρια μίλησε στην κάμερα του Live News και θα έδειξε με… μολύβι και χαρτί την υπέρμετρη επιβάρυνση που βιώνει. «Πήρα το δάνειο το 2007, μπήκα και στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πλήρωνα, πλήρωνα και δεν κατεβαίνει. Έφτασα να πληρώνω, με υποχρέωσαν δηλαδή, να πληρώνω 532 ευρώ το μήνα και ξαφνικά πήγε στα 580» δήλωσε η κυρία Ελένη.

Ο οικογενειακός προγραμματισμός έχει τιναχτεί στον αέρα και η απειλή να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της είναι μεγαλύτερη από ποτέ. «Δεν ξέρω αν θα μου μείνει το σπίτι. Φυσικά και φοβάμαι. Το επιτόκιο αντί να το χαμηλώσουν, το ανεβάζουν» συμπλήρωσε.

Η ίδια τόνισε πως χωρίς δική της ευθύνη βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιθανότητα να καταντήσει κακοπληρωτής. Από την άλλη οι δανειολήπτες οργανώνονται και διεκδικούν κρατική παρέμβαση και ενίσχυση για να μην χάσουν τα σπίτια τους.

«Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα προς όφελος όλων των εμπλεκομένων, δηλαδή και των τραπεζών, των δανειοληπτών και της εθνικής οικονομίας» προσθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ευάγγελος Κρητικός.

Την ίδια ώρα οι εκρηκτικές αυξήσεις επιτοκίων δημιουργούν όμως ντόμινο προβλημάτων στην αγορά, αφού ακόμα και πιθανοί μελλοντικοί αγοραστές κάνουν πίσω τινάζοντας στον αέρα την οικοδομική δραστηριότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}