Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δυο Βούλγαροι που παγίδευαν ΑΤΜ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δυο Βούλγαροι που παγίδευαν ΑΤΜ
70 / 100

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο Βούλγαροι που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη ως μέλη σπείρας που χρησιμοποιούσε την μέθοδο Skimming για να υποκλέπτει στοιχεία τραπεζικών καρτών.

Οι δύο άντρες ηλικίας 51 και 36 ετών συνελήφθησαν το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου στην περιοχή του Ευόσμου και κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή σε βαθμό κακουργήματος, παρακώλυση λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Κατά τη διάρκεια της δράσης τους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, υπολογίζεται ότι κατάφεραν να υποκλέψουν με τη μέθοδο skimming στοιχεία τουλάχιστον 665 καρτών που ακυρώθηκαν έγκαιρα.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο Βούλγαροι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στην φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Πώς παγίδευαν ΑΤΜ

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ οι δύο δράστες που είχαν σκοπό την υποκλοπή δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών και την κατασκευή αντιγράφων καρτών – κλώνων, τοποθετούσαν έναν μηχανισμό παγίδευσης στον καρτο-υποδοχέα του ΑΤΜ, καθώς και ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα, το οποίο επικολλούσαν στο επάνω πλαστικό περίβλημα του ΑΤΜ για την καταγραφή του κωδικού PIN που πληκτρολογούσε ο κάτοχος της κάρτας κατά τη χρήση της (SKIMMING).

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι δύο Βούλγαροι κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 είχαν τοποθετήσει τρεις μηχανισμούς παγίδευσης σε ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστήματων σε περιοχές της Νεάπολης, του Ευόσμου και στη Χαριλάου υποκλέπτοντας έτσι δεδομένα τουλάχιστον 665 τραπεζικών καρτών, οι οποίες και ακυρώθηκαν εγκαίρως από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, με την αποτραπείσα ζημία να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 665.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προστατεύθηκε μεγάλος αριθμός κατόχων χρεωστικών/πιστωτικών καρτών από τη δημιουργία καρτών – κλώνων.

ΠΗΓΗ