Θήβα: Εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στους πλειστηριασμούς!

 20/07/2024    06 : 34 : 02
θηβα συγκεντρωση
71 / 100

Η περιπέτεια του Ορέστη Χριστοφή και της Όλγας Τσιμπίδα που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο μαζί με τα δύο τους παιδιά, ένωσε τους πολίτες της Θήβας που έστειλαν το απόγευμα της Τετάρτης ένα ηχηρό μήνυμα.

Ένα κύμα αλληλεγγύης έξω από το σπίτι της οικογένειας, από πολίτες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τον πρώτο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη πόλη.

 

Η ανάρτηση της οικογένειας:

«Είμαστε ο Ορέστης Χριστοφής και η Όλγα Τσιμπίδα. Έχουμε δύο υπέροχα ανήλικα παιδιά που λατρεύουμε! Μέλος επίσης της οικογένειας μας, η αγαπημένη μας σκυλίτσα, η Έλσα! Είμαστε η πρώτη οικογένεια στην Θήβα που θα χάσει το σπίτι της από τα funds!

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες στην πόλη μας! Μας ξέρετε! Ξέρετε τα παιδιά μας! Είναι συμμαθητές και συναθλητές των δικών σας παιδιών στο σχολείο, στο φροντιστήριο και στα αθλήματα.

Μας ξέρετε γιατί έχουμε στηρίξει τα καταστήματά σας, ερχόμενοι για φαγητό, για να αγοράσουμε τρόφιμα, ρούχα, σχολικά για εμάς και τα παιδιά μας! Τα γυμναστήρια σας, τα φροντιστήρια σας! Είμαστε οι φίλοι σας! Είμαστε οι συνάδελφοί σας! Είμαστε οι γείτονές σας! Οι συνάνθρωποί σας! Είμαστε η Όλγα, που για χρόνια ήταν μέλος της θεατρικής Ομάδας της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας!

Είμαστε στην ομάδα διασωστών παρόντες σε αμέτρητες εκδηλώσεις, αφιλοκερδώς για την ασφάλεια σας. Εμείς οι ίδιοι, είμαστε εκείνοι, που στο Άγαλμα του Επαμεινώνδα πριν λίγες ημέρες δώσαμε πρώτες βοήθειες επί 55 λεπτά και σώσαμε την ζωή ενός συμπολίτη μας μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο! Και θα το ξανακάναμε χωρίς δεύτερη σκέψη! Είμαστε εκείνοι, που αγοράσαμε σπίτι με δάνειο και θα το χάσουμε σε λίγες ημέρες.

Πάρθηκε μια απόφαση ερήμην μας που μετά μας κοινοποιήθηκε χωρίς να γίνει κάποια πρόταση παρά μόνο τις παραμονές του πλειστηριασμού στην οποία ζητούσαν ένα υπέρογκο ποσό σαν προκαταβολή για να ξεκινήσουμε τις δόσεις.

Το σπίτι που ήδη πληρώνουμε για χρόνια! Το σπίτι που ρίξαμε μέσα χρήματα για ντουλάπες, βαψίματα, συντήρηση! Το σπίτι που μεγαλώσαμε τα παιδιά μας! Που τους διαβάσαμε παραμύθια, που ξενυχτήσαμε στο προσκέφαλό τους όταν είχαν πυρετό. Το σπίτι που κάναμε όνειρα ότι θα γεράσουμε!

Εργαζόμαστε σκληρά! Ζητάμε μόνο να μας δοθεί η ευκαιρία να το αποπληρώσουμε μέσω μίας λογικής δόσης, από τα εισοδήματά μας! Ελάχιστη ενσυναίσθηση να έχετε, δεν χρειάζεται να καταλάβετε, ότι όλο αυτό τον καιρό έχουμε βιώσει απίστευτα οδυνηρές και ψυχοφθόρες καταστάσεις εμείς και δυστυχώς και τα παιδιά μας, που αυτό μας πόνεσε ακόμη περισσότερο.

 

Όμως έχουμε υποχρέωση και ιερό καθήκον να δώσουμε το παράδειγμα, ότι τις μεγάλες μάχες τις δίνουμε μέχρι το τέλος! Στεκόμαστε απέναντι σας με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά! Καλούμε όλους εσάς, που ήμασταν δίπλα σας για χρόνια! Καλούμε και όλους επίσης εσάς, που σε λίγο καιρό, θα βρεθείτε στην ίδια θέση με εμάς και θα χάσετε τα σπίτια σας!

Καλούμε ομάδες, συμμαθητές φίλους, συνάδελφους, συμπολίτες, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! Να βρεθούμε από κοντά να γνωριστούμε και να οργανωθούμε! Ζητούμε να σταθείτε δίπλα μας, στην συγκέντρωση που θα κάνουμε έξω από το σπίτι μας! Κάνουμε επίκληση στην ανθρωπιά του αγοραστή που ήδη έχει βρεθεί, να κάνει πίσω!

Τόσα άλλα ελεύθερα σπίτια έχει η Θήβα! Δεν το παραχωρούμε με την καρδιά μας, ούτε με την ευχή μας! Τώρα είναι η ώρα για αντίδραση! Τώρα είναι η ώρα για Δράση! Να σώσουμε το σπίτι το δικό μας και των συμπολιτών μας! Ζητάμε αλληλεγγύη και όχι κούφια λόγια συμπαράστασης! Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία σας! Σας περιμένουμε! Καλλιθέας 9, Άγιοι Θεόδωροι, Τετάρτη 09 Αυγούστου, στις 19:00 το απόγευμα. Παρακαλούμε κοινοποιήστε το παρόν, για ενημέρωση όποιου ενδιαφέρεται».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}