Η Skroutz ζητάει 400 ευρώ συν ΦΠΑ από επιχειρήσεις για το marketplace

 18/07/2024    03 : 11 : 01
skroutz
68 / 100

Τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία Skroutz φαίνεται ότι άλλαξε την πολιτική της όσον αφορά τους επαγγελματίες που ανεβάζουν τα προϊόντα τους στην διαδικτυακή ιστοσελίδα αγορών. Μετά από καταγγελίες και βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η εταιρεία ζητάει 400 ευρώ ΣΥΝ το ΦΠΑ μέχρι 1 Μαρτίου 2023 για ετήσια συνδρομή.

Όπως ήταν λογικό μια τέτοια κίνηση θα έφερνα αντιδράσεις ειδικά από μικρές επιχειρήσεις που σίγουρα δεν μπορούν να διαθέσουν αυτό το πόσο, ειδικά μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Δελτίο τύπου σχετικά με αυτή τη νέα πρακτική εξέδωσε ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και αναφέρει:

«Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους συναδέλφους είναι συμβεβλημένοι με την πλατφόρμα αγορών skroutz. Η πλατφόρμα ενημέρωσε με ένα απλό email τους επαγγελματίες που πουλάνε τα προϊόντα τους μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμα, ότι από 1/1/2023 υποχρεούνται να καταβάλουν ετήσια συνδρομή αξίας 400 ευρώ + ΦΠΑ».

Βέβαια η πολιτική της συγκεκριμένης εταιρίας γι αυτό το ζήτημα δεν αποτελεί εξαίρεση μιας και οι περισσότερες πλατφόρμες αργά ή γρήγορα ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Δεν είναι η μοναδική επιβάρυνση που πληρώνουν οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για να προωθούν τα προϊόντα τους μιας και ήδη πληρώνουν σε αυτές αυξημένα ποσοστά επί των πωλήσεων.

Μέχρι τώρα οι πιο μικροί επαγγελματίες που δεν είχαν το δικό τους eshop έβρισκαν μέσα από αυτές τις πλατφόρμες μια διέξοδο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να αναπληρώσουν μέρος του εισοδήματος τους, που χάνουν μέρα με την ημέρα από τον ανταγωνισμό τους με τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το οικονομικό βάρος και βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η μετάβαση στην «ψηφιακή εποχή» τελικά δεν είναι για όλους, μιας και για τους πιο μικρούς επαγγελματίες που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν το δικό τους eshop, τώρα με αυτές τις υπέρογκες συνδρομές «πετιούνται έξω» και από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για αυτές τις εξελίξεις, και να μπουν πιο δυναμικά στον αγώνα για την διεκδίκηση μόνιμων μέτρων στήριξης του εισοδήματος μας και της ικανοποίησης του συνόλου των αναγκών μας!»

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}