Η Intrum θέλει να αρπάξει 3 σπίτια από ζευγάρι συνταξιούχων που ήταν εγγυητές σε δάνειο ύψους 100.000€

Δευτέρα 03/02/2023    06 : 20 : 41
pleistiriasmos akinita
63 / 100

Γυναίκα συνταξιούχος απευθύνει κραυγή αγωνίας μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος», καθώς κινδυνεύει να χάσει την κατοικία της, στα Αραχωβίτικα, καθώς και δύο διαμερίσματα στην Πάτρα, από πλειστηριασμό που πρόκειται να γίνει στις 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή παραμονές Χριστουγέννων.

Η 77χρονη επικοινώνησε με την «Πελοπόννησο», αναζητώντας σανίδα σωτηρίας μπροστά στο οικονομικό ναυάγιο που απειλεί την ίδια και την οικογένειά της, λόγω μιας απερίσκεπτης εξυπηρέτησης που αποφάσισε να κάνει πριν από μερικά χρόνια, μαζί με τον επίσης συνταξιούχο σήμερα σύζυγό της.

ΤΟΥΣ «ΚΡΕΜΑΣΕ» Ο ΦΙΛΟΣ

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του στην Πελοπόννησο ο Σωτήρης Παπανδρέου, το 2006 πείσθηκαν να βοηθήσουν έναν οικογενειακό τους φίλο, εργολήπτη δημοσίων έργων. Τους ζήτησε να βάλουν την υπογραφή τους ως εγγυητές σε τραπεζικό δάνειο 100.000 ευρώ, με πρόφαση ότι θα το εξοφλούσε σύντομα από τα χρήματα του ΕΣΠΑ που θα έπαιρνε για ένα έργο που διεκδικούσε σε δήμο της Αχαΐας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε ο φίλος τους. Ούτε έργο πήρε, ούτε και χρήματα από το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να αφήσει το δάνειο να «κοκκινήσει». Ετσι, το χρέος των 100.000 έγινε 250.000 ευρώ και η τράπεζα στράφηκε όπως ήταν φυσικό στους εγγυητές.

Το ζευγάρι των δύο ηλικιωμένων κατάφερε το 2014 να πάρει μια προσωρινή απόφαση, στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, με την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα ένα ποσό 100 ευρώ. Το 2019 όμως, όταν έγινε το οριστικό δικαστήριο, έχασαν την υπόθεση λόγω έλλειψης παράστασης δικηγόρου.

ΟΛΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

Η υπόθεσή τους, είχε «παγώσει» λόγω της πανδημίας και της αναστολής των πλειστηριασμών, όμως, μια ημέρα του 2021, ενημερώθηκαν από την τράπεζα ότι το «κόκκινο» δάνειο, στο οποίο είχαν υπογράψει ως εγγυητές, μεταβιβάστηκε στην εταιρεία διαχείρισης οφειλών Intrum.

Tο ζεύγος προσπάθησε με τον δικηγόρο τους, να έρθει σε κάποιο συμβιβασμό με την εταιρεία, όμως λόγω ηλικίας τους ζητήθηκε να βρουν επιπλέον εγγυητές, πράγμα αδύνατον.

Πριν από λίγο καιρό, ενημερώθηκαν και από fund του εξωτερικού, ότι είχε αγοράσει το δάνειό τους και απαιτούσε εδώ και τώρα, να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή, η οποία στο μεταξύ έχει εκτοξευθεί στις 450.000 ευρώ.

Στις 21 του μηνός, ειδοποιήθηκαν από τον δικαστικό επιμελητή, ότι η κατοικία του ζεύγους, εμβαδού 160 τ.μ. στα Αραχωβίτικα βγαίνει σε πλειστηριασμό, μαζί με το οικόπεδο, ένα διάρι 50 τ.μ. και μια γκαρσονιέρα που έχουν στην Πάτρα. Εχουν κάνει αίτηση ανακοπής, για την οποία δεν έχουν πάρει ακόμα απάντηση. 

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}