Η doValue βγάζει στο σφυρί δάνεια του Νόμου Κατσέλη

 20/07/2024    07 : 07 : 36
κοκκινα δανεια 1
67 / 100

Την πώληση χαρτοφυλακίου με δάνεια (σ.σ. κυρίως στεγαστικά), τα οποία έχουν ρυθμιστεί, βάσει του νόμου Κατσέλη ( ν.3869/2010), προωθεί η doValue Greece, ως servicer της τιτλοποίησης Cairo.

Μεταδίδει το euro2day.gr

Το project Suez, όπως ονομάζεται, αφορά σε δάνεια ονομαστικής απαίτησης 279 εκατ. ευρώ, που ανήκουν σε 1.880 δανειολήπτες. Το 92% του χαρτοφυλακίου έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη πριν το 2020 και έκτοτε τηρεί τη ρύθμιση. Το υπόλοιπο 8% αφορά σε δάνεια που εκκρεμεί η εξέταση της αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του ίδιου νόμου.

Η αξία των εξασφαλίσεων του χαρτοφυλακίου (σ.σ. ως επί το πλείστον κατοικίες) ανέρχεται σε 186 εκατ. ευρώ. Οι απαιτήσεις ανήκουν σε SPVs της τιτλοποίησης Cairo, ενώ ως σύμβουλος πώλησης λειτουργεί η PriceWaterhouseCoopers (PwC). Το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών στα τέλη του έτους και δεσμευτικών τον προσεχή Ιανουάριο.

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον κυρίως funds και δευτερευόντως στρατηγικών αγοραστών (σ.σ. τράπεζες). Δεδομένου ότι τα δάνεια έχουν ρυθμιστεί προ του 2020, υπάρχουν αναλυτικά ιστορικά στοιχεία συμπεριφοράς. Από τη συνολική εικόνα της αγοράς προκύπτει ότι η συνέπεια των δανειοληπτών, με ρύθμιση νόμου Κατσέλη, είναι αντίστοιχη, αν όχι υψηλότερη, αυτής που επιδεικνύουν δανειολήπτες που έλαβαν μακροπρόθεσμες και βιώσιμες ρυθμίσεις από τράπεζες/servicers.

H αύξηση του κόστους χρήματος και η αβεβαιότητα για το πόσο ισχυρή θα είναι η ύφεση, η οποία ενδέχεται να πλήξει τις ευρωπαϊκές οικονομίες το 2023, έχει προκαλέσει ένα μικρό «μούδιασμα» σε όσους δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά των NPEs. Tο πρόβλημα μερικής αδρανοποίησης των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, μετά τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου και την υπαναχώρηση της κυβέρνησης ως προς τη νομοθετική επίλυσή του, επιτείνει την κατάσταση.

Πέραν του Suez, η doValue ετοιμάζει προς πώληση και το project Heliopolis, πάλι από τη δεξαμενή της τιτλοποίησης Cairo. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια όλων των κατηγοριών περίπου 7.000 δανειοληπτών. Η περίμετρος αναμένεται να κινείται μεταξύ 750 με 850 εκατ. ευρώ σε επίπεδο total claim.

………………………………………………………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}