Η Bed Bath & Beyond ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης

Δευτέρα 03/06/2023    11 : 29 : 15
bed bath and beyond
67 / 100

Η Bed Bath & Beyond Inc. ετοιμάζεται να ζητήσει προστασία από την πτώχευση το συντομότερο αυτή την εβδομάδα και έχει παρατάξει εκκαθαριστές για να κλείσει επιπλέον καταστήματα, εκτός αν βρεθεί αγοραστής της τελευταίας στιγμής, δήλωσαν τη Δευτέρα τέσσερις άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε αίτησης πτώχευσης ήταν ρευστό το βράδυ της Δευτέρας, με τους συμβούλους της αμερικανικής εταιρείας λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού να έχουν κλειδωθεί σε συναντήσεις για να διερευνήσουν τυχόν εναπομείνασες επιλογές για να την αποφύγουν, δήλωσε άλλο πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.

Η Bed Bath & Beyond διαπραγματεύεται ένα δάνειο που θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τη διαδικασία πτώχευσης, με την επενδυτική εταιρεία Sixth Street να βρίσκεται σε συζητήσεις για την παροχή κάποιας χρηματοδότησης, είπαν δύο από τα άτομα αυτά. Η εταιρεία δάνεισε στην Bed Bath & Beyond 375 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Η αλυσίδα, που κάποτε είχε πολύ φθηνά είδη σπιτιού, όπως σερβίτσια και μικρές συσκευές, έχει παρατάξει εκκαθαριστές που ετοιμάζουν πωλήσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, είπαν δύο από τους ανθρώπους.

Η αλυσίδα έχει δηλώσει ότι κλείνει 87 καταστήματα Bed Bath & Beyond και πέντε καταστήματα buybuy BABY, επιπλέον των 150 κλεισίματος που ανακοινώθηκαν πέρυσι. Κλείνει επίσης την εκπτωτική αλυσίδα υγείας και ομορφιάς Harmon.

Οι άνθρωποι προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να προκύψει αγοραστής της τελευταίας στιγμής για την αλυσίδα ή ότι θα μπορούσε ακόμη να κλείσει συμφωνία για τα εμπορικά της σήματα, όπως το buybuy BABY. Οι υποψήφιοι αγοραστές μερικές φορές περιμένουν μέχρι μια εταιρεία να καταθέσει αίτηση πτώχευσης προτού συμφωνήσουν να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία, ελπίζοντας να διαπραγματευτούν ευνοϊκότερους όρους.

Η Bed Bath & Beyond ανέφερε σε δήλωσή της στο Reuters ότι συνεχίζει να εργάζεται με τους συμβούλους της για να εξετάσει «πολλαπλές διαδρομές», αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τυχόν σχεδιασμό πτώχευσης.

Η εταιρεία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι εξετάζει μια σειρά επιλογών για να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης περιουσιακών στοιχείων, της άντλησης χρηματοδότησης και της κήρυξης πτώχευσης.

Η Sixth Street αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Bed Bath & Beyond δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αθέτησε ένα δάνειο, φέρνοντάς την πιο κοντά στην πτώχευση. Πηγές δήλωσαν επίσης στο Reuters ότι η Bed Bath & Beyond εξετάζει το ενδεχόμενο να παραλείψει τις πληρωμές χρέους που λήγουν την 1η Φεβρουαρίου, μια τυπική κίνηση που κάνουν οι προβληματικές εταιρείες για να εξοικονομήσουν μετρητά.

Οι λιανοπωλητές που βρίσκονται σε δυσχερή θέση συχνά αποφασίζουν να υποβάλουν αίτηση για προστασία από την πτώχευση μετά την περίοδο των διακοπών για να επωφεληθούν από το μαξιλάρι μετρητών που παρέχουν οι πρόσφατες πωλήσεις.

Η Toys R Us ρευστοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018 σε μια από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα πτωχεύσεις ειδικού λιανεμπορίου.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Bed Bath & Beyond είχε 953 σημεία πώλησης, συμπεριλαμβανομένου του buybuy BABY.

Η Bed Bath & Beyond για χρόνια θεωρούνταν προορισμός αγορών για ζευγάρια που έκαναν λίστα γάμου και σχεδίαζαν για νέα μωρά, αλλά έχασε τα πατήματά της όταν προσπάθησε να επεκταθεί σε μάρκες καταστημάτων.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει από τότε αντιστρέψει την πορεία της και στοχεύει να φέρει εθνικές μάρκες για τις οποίες οι αγοραστές γνώριζαν την αλυσίδα. Αλλά η στρατηγική αυτή δεν έχει κερδίσει έδαφος στους αγοραστές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει τη λειτουργία της και δήλωσε ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας.

Η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε ζημίες ύψους περίπου 393 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την πτώση των πωλήσεων κατά 33% για το τρίμηνο που έληξε στις 26 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}