Η ύφεση της Ευρωζώνης οδηγεί σε λιτότητα, κοινωνική φτωχοποίηση και κοινωνική οργή…

Τρίτη 04/12/2023    09 : 26 : 01
φτωχεια
68 / 100

Οι εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών, ιδίως όσων έχουν… επιχειρησιακή βάση την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θεωρούν δεδομένη εξέλιξη την ύφεση της οικονομίας της ευρωζώνης για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η χρονική συγκυρία είναι ακραία πονηρή και επικίνδυνη. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, από τις 6 μέχρι τις 9, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήνουν κάλπες για την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν ενίσχυση των ακραίων πολιτικών ρευμάτων, μια περαιτέρω επιδείνωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Η ύφεση της ευρωζώνης οδηγεί σε νέα λιτότητα και περιοριστικές πολιτικές, με τη… σκηνοθεσία της Γερμανίας, η οποία διατηρεί την πολιτική επικυριαρχία της ηπείρου μας.

Η κοινωνική φτωχοποίηση έπεται. Και “κουμπώνει” με τη δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών την τελευταία δεκαπενταετία, με τις συνέπειες από την ουκρανική κρίση να προσθέτουν την τελευταία… πινελιά απόγνωσης.

Όλα αυτά, με φόντο τη… χαριτωμένη ανεπάρκεια της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Την πολιτική υστέρηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Σαρλ Μισέλ, αλλά και την αδυναμία του Όλαφ Σολτς και του Εμμανουέλ Μακρόν να ηγηθούν της συγκυρίας και να διασφαλίσουν την πολιτική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των στρατηγικών επιδιώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τέλεια καταιγίδα, σε καιρούς κλιματικής κατάρρευσης. Με την Κριστίν Λαγκάρντ να… θερίζει τη μεσαία τάξη της Ευρώπης, μέσω των διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η οργή μας πρόλαβε.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}