Η τραγωδία στη Νέα Υόρκη και τα ηλεκτρικά…

 24/02/2024    06 : 12 : 06
new york
66 / 100

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας, είναι αδιευκρίνιστα. Οι αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι υπήρχαν έξι εργαζόμενοι στο κτίριο κατά τη στιγμή της κατάρρευσης και ότι όλοι έχουν εντοπιστεί. Ομως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Η πρώτη εκτίμηση για την αιτία της κατάρρευσης του πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη δείχνει ότι το βάρος από τον αριθμό των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στην οροφή, καθώς και η ηλικία του κτιρίου, μπορεί να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση.

Αίτια που επαναφέρουν τη συζήτηση για τη στατικότατα των κτιρίων που φιλοξενούν σε βάρος εκατοντάδες τόνων οχήματα και ιδιαίτερα όταν αυξάνονται τα ηλεκτρικά των οποίων το βάρος μπορεί να είναι και κατα 50% μεγαλύτερο σε σχέση με ενα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Τα κτίρια για πάρκινγκ, ιδίως τα παλαιότερα, έχουν χτιστεί με βάση τα δεδομένα των συμβατικών αυτοκινήτων. Και οι στατικές τους μελέτες έχουν γίνει με αυτό ως βασική προϋπόθεση.

Υπάρχουν χώροι σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και βεβαίως στην Αθήνα που έχουν κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960 και του 1970, όταν τα αυτοκίνητα ήταν κατά πολύ ελαφρύτερα από τα σημερινά. Πολύ λίγα από αυτά έχουν συντηρηθεί σωστά όλα αυτά τα χρόνια.

Στην Βρετανία για παράδειγμα έχει ήδη χτυπήσει κόκκινος συναγερμός για τα παλιά κτίρια των χώρων στάθμευσης. Μάλιστα ειδικοί μελετητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει διάχυτη η ανησυχία ότι κάποια μεγάλα πάρκινγκ μπορεί και να καταρρεύσουν.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}