Η τιμή της λαγάνας αυξήθηκε κατά 133% τα 13 τελευταία χρόνια…

Πέμπτη 06/12/2023    08 : 25 : 56
λαγανα
66 / 100

Ασκήσεις που ισοδυναμούν με αυτές της «άρσης βαρών» κάνουν τα νοικοκυριά για να αντέξουν το επιπλέον «βάρος» που τους προσθέτει η ακρίβεια.

Οι τιμές των προϊόντων της Σαρακοστής σε όλα τα είδη είναι «τσιμπημένες» η αγορά τροφίμων εξαιτίας τη βίαιης άνοδο των τιμών των πρώτων υλών και της ενέργειας.

Η τιμή της λαγάνας το 2010 είχε από 1,5 έως 2 ευρώ, το 2015 η τιμή της ήταν στο από 2,5 έως 2,8 ευρώ. Να σημειωθεί ότι τιμή της λαγάνας έχει αυξηθεί κατά 133% τα τελευταία 13 χρόνια.

Την ερχόμενη Δευτέρα η τιμή της λαγάνας δεν θα ξεπεράσει τα 3, 5 ευρώ των 750 γραμμαρίων λέει ο πρόεδρος των αρτοποιών κ. Μιχάλης Μούσιος.
Σε σχέση με πέρυσι η αύξηση δεν μπορεί να είναι υψηλότερη σε σχέση με την τιμή που είχε πριν από το Σεπτέμβριο του 2021 διότι παραμένει σε εφαρμογή η διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δεν δικαιολογεί τη μεταβολή του ποσοστού κέρδους αν δεν δικαιολογείται με τιμολόγια αγορών πρώτης ύλης όπως είναι το αλεύρι, σουσάμι, τα οποία έχουν ενισχυθεί ως 70%.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών υποστηρίζει ότι οι φούρνοι της γειτονιάς έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αγοράς τα οποία μεταξύ των άλλων επιβάλλουν να συντηρήσουν την πελατειακή τους. Σημειώνοντας ότι ειδικά την Καθαρά Δευτέρα η παραδοσιακή λαγάνα, λειτουργεί ως εργαλείο αύξησης του τζίρου με ένα σταθερό και σχετικά χαμηλό κέρδος που δεν ξεπερνά το 10%.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}