«Η σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η πιο διεφθαρμένη στην ιστορία της ΕΕ»

 19/04/2024    06 : 19 : 17
ursula
69 / 100

Αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς στην ΕΕ θα γίνει μόνο μεγαλύτερο, υποστηρίζει ο Paul Baldwin, αρθρογράφος στο express.co.uk.

«Η σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επικεφαλής την Ursula von der Leyen, είναι η πιο διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

-Γεια σου, μην πυροβολείς τον αγγελιοφόρο, όχι τα λόγια μου αλλά τα λόγια ενός αξιοσέβαστου βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Cristian Terhes.

Και είναι καθολικός ιερέας, οπότε δεν θα έλεγε ποτέ ψέματα, σχολιάζει στο άρθρο του στο express.co.uk ο Paul Baldwin

Εντάξει, παραδέχομαι ότι ο Ρουμάνο/Αμερικανός Terhes μπορεί να μην είναι απολύτως ο πιο σεβαστός ευρωβουλευτής και είναι επιρρεπής στο να τρελαίνεται περιστασιακά σε ορισμένα ζητήματα (διεξήγαγε έναν πόλεμο ενός ανθρώπου ενάντια στα εμβόλια Covid για παράδειγμα). Αλλά τα σχόλιά του λένε πολλά για προβλήματα στο μύλο t’Brussels.

Ο Terhes έδωσε στη von der Leyen και τα δύο βαρέλια σήμερα μετά από αποκαλύψεις ότι ένα μέλος της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΕ την είχε πιέσει γιατί ένα από τα ανώτερα διοικητικά της όργανα είχε δεχτεί πολλές δωρεάν πτήσεις προς το Qatar ενώ συμμετείχε στενά στις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας αεροπορικών μεταφορών ΕΕ-Qatar.
Υπαινίχθηκε ότι μπορεί απλώς, ίσως, ενδεχομένως, να φαίνεται σαν να υπήρχε μια μυρωδιά μοσχεύματος γι’ αυτό.

Φυσικά, η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Emily O’Reilly το διατύπωσε πιο απαλά.

Ωστόσο, ρώτησε επισήμως την von der Leyen γιατί ο Henrik Hololei, ο γενικός διευθυντής της μονάδας μεταφορών της Επιτροπής, γνωστής ως DG MOVE, πέταξε δωρεάν με την Qatar Airways πολλές φορές από το 2015 έως το 2021.

Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται νυν και πρώην ευρωβουλευτές και χώρες εκτός ΕΕ, ο ρόλος τρίτων και ο τρόπος με τον οποίο επιδιώκουν να επηρεάσουν τους δημόσιους αξιωματούχους της ΕΕ, όπως γνωρίζετε, έχει τεθεί υπό εκ νέου έλεγχο.

«Έχω ήδη σημειώσει, σε αλληλογραφία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), ότι ένα σκάνδαλο όπως αυτό είναι ένα δώρο σε όσους επιθυμούν να βλάψουν ή να απαξιώσουν ολόκληρη την ΕΕ».

Λοιπόν, τουλάχιστον η Emily το καταλαβαίνει.

Η ΕΕ κάθεται αυτή τη στιγμή σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς που θα κάνει το πατρικό μας Partygate να μοιάζει, λοιπόν, με πάρτι.

Μέσα στη σειρά των κατηγοριών είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, βαλίτσες γεμάτες με μετρητά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Δύο ευρωβουλευτές, ας υπενθυμίσουμε, βρίσκονται στη φυλακή, όπου βρίσκονταν σε προφυλάκιση, μετά τις συντονισμένες επιδρομές της αστυνομίας στις αρχές Δεκεμβρίου.

Άλλοι τρεις έχουν συλληφθεί (ο ένας φοράει αυτή τη στιγμή ηλεκτρονικό βραχιολάκι) και προβλέπονται πολλές ακόμη συλλήψεις.
Ο ευρωβουλευτής Daniel Freund, των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, είπε ότι λόγω έλλειψης κατάλληλης λογοδοσίας (οι ευρωβουλευτές έχουν προεπιλεγμένη ασυλία από τη δίωξη) ορισμένοι από τους συναδέλφους του ένιωσαν ανέγγιχτοι.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα θέμα με τη συμπεριφορά ορισμένων μελών. Αν κοιτάξετε τα τελευταία 10 χρόνια, διάφορα μέλη παραβίασαν τους κανόνες και υπήρχε μια κουλτούρα ότι δεν συνέβαινε ποτέ τίποτα και κανείς δεν τιμωρήθηκε ποτέ. “

Οι ευρωβουλευτές Eva Kaili και Marc Tarabella, οι οποίοι και οι δύο κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο πρόγραμμα χρηματικών ποσών που κατακλύζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κρίθηκε από το δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή ότι πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή.
Και οι δύο κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο πλαίσιο έρευνας για το παράνομο λόμπι που φέρεται να διενήργησαν το Qatar και το Μαρόκο σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων της ΕΕ.

Και οι δύο χώρες αρνούνται τους ισχυρισμούς.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}