Η “ΝΙΚΗ” κηρύσσει τον πόλεμο στα funds!

Τρίτη 04/10/2023    01 : 52 : 31
1voice 1
70 / 100

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ “ΝΙΚΗΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε το περιβόητο Πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, μέσα από το οποίο χιλιάδες ελληνικά ακίνητα πέρασαν στην εξουσία των funds, με άγνωστους μετόχους, και μάλιστα έχοντας λάβει αυτά τα funds εγγυήσεις από το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από εμάς τους φορολογούμενους πολίτες

Από το προφίλ του Γιώργου Παλαιτσάκη

Υπό τις ευλογίες λοιπόν της Κυβέρνησης, όλες οι ελληνικές τράπεζες μεταβίβασαν τα κόκκινα δάνειά τους σε οχήματα ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle – SPV), τα οποία αναφέρουμε συνοπτικά ως Funds. Αυτές όμως οι μεταβιβάσεις έχουν δύο πολύ ισχυρά κρυφά σημεία.

1ον) Δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ ποιοι είναι πίσω από αυτά τα Funds, τα οποία συνεπώς μπορεί να στηρίζονται ακόμη και από αντίπαλα συμφέροντα, εχθρικά προς τη χώρα μας·
2ον) Δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ ποιο είναι το τίμημα, δηλαδή το χρηματικό αντάλλαγμα που πλήρωσαν αυτά τα funds, οι άγνωστοι Χ, για να αποκτήσουν τα δάνεια των Ελλήνων (ιδιωτών και επιχειρήσεων) και μέσα από αυτά για να βάλουν χέρι στα ακίνητα των Ελλήνων, που είχαν προσημειωθεί ακριβώς για την εξασφάλιση αποπληρωμής αυτών των δανείων.

Πράγματι, σε καμία από τις χιλιάδες δίκες που έχουν γίνει οι Τράπεζες δεν έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματα των δανειοληπτών να τους αποκαλύψουν και να τους γνωστοποιήσουν τα απολύτως στοιχειώδη: ποιοι κρύβονται πίσω από τα funds που αγόρασαν τα ελληνικά δάνεια και άρα τα διεκδικούν από τους Έλληνες πολίτες και ποιο είναι το αληθινό αντάλλαγμα που πήραν οι Ελληνικές Τράπεζες για αυτά τα πωληθέντα (στην πράξη ξεπουληθέντα) δάνεια.

Οι Τράπεζες μάλιστα δεν προσκομίζουν αυτά τα στοιχεία, ώστε να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια, ούτε μετά από αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων επίδειξης εγγράφων και προτιμούν να πληρώνουν τις χρηματικές ποινές που ορίζουν οι αποφάσεις.
Έτσι, έστω και εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι τα funds αγόρασαν τα ελληνικά δάνεια αντί πινακίου φακής, δηλαδή σε εξευτελιστικά χαμηλό τίμημα, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στον ίδιο τον Έλληνα δανειολήπτη να προσφέρει το ίδιο αντίτιμο, ακόμη και το διπλάσιο αυτού!, ώστε να αποπληρώσει ο ίδιος το δάνειό του σε εύλογο ποσό, ανταποκρινόμενο στην οικονομική κατάσταση του, και άρα να περισώσει το ακίνητο του, το οποίο για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αποτελεί την πρώτη κατοικία τους!

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αυτά τα funds δεν προκύπτει να πλήρωσαν το τίμημα αγοράς αυτών των δανείων απευθείας, αλλά το πληρώνουν σταδιακά (!) ανάλογα με τις εισπράξεις που κάνουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων τύπου Intrum, Cepal και DoValue, για λογαριασμό τους μέσα από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για την είσπραξή τους, εκποιώντας τα ακίνητα της Ελλάδος σε εξευτελιστικές τιμές!

Και μάλιστα αν αυτά τα funds δεν καταφέρουν να εισπράξουν μέσα από τη δράση των εταιρειών διαχείρισης των απαιτήσεων (Intrum, Cepal, DoValue κλπ.,) τα κόκκινα δάνεια που αγόρασαν, το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι, έχει δώσει εγγυήσεις στα funds ότι θα τους καλύψει το ίδιο το Δημόσιο τη διαφορά, δηλαδή θα τα πληρώσουμε εμείς!

Όλοι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε πολύ γρήγορα ότι μέσα από αυτό το σκάνδαλο:
Α. οι Έλληνες χάνουν τα ακίνητά τους, με κορωνίδα την πρώτη κατοικία τους, για την οποία δεν υπάρχει η ελάχιστη προστασία·
Β. αυτά τα ελληνικά ακίνητα καταλήγουν σε άγνωστα χέρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται και μάλιστα με αντάλλαγμα κρυφό και χαμηλό, για το οποίο δεν δίνεται αντίστοιχη δυνατότητα στον Έλληνα δανειολήπτη να το πληρώσει ο ίδιος, ακόμη και κατά τι προσαυξανόμενο.
Γ. αν δεν εισπράξουν τα Funds τα κόκκινα δάνεια, στο ποσοστό που έχει συμφωνηθεί, το Ελληνικό Δημόσιο έχει εγγυηθεί ότι θα πληρώσει το ίδιο τη διαφορά! Έτσι, στο ενδιάμεσο θα έχουν ξεπουληθεί τα ακίνητα μέσα από πλειστηριασμούς, και στο τέλος θα μας μείνει και το φέσι, που θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς, ο ελληνικός λαός!

Για αυτό και αν με τη βοήθεια πάνω απ’ όλα του Θεού, αλλά και τη δική σας, η ΝΙΚΗ εισέλθει στο Κοινοβούλιο, το πρώτο το οποίο θα ζητήσει είναι να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και να ερευνηθούν με διαφάνεια από τις αρμόδιες Αρχές όλες αυτές οι συναλλαγές, για τις οποίες έδωσε την εγγύησή του το Ελληνικό Δημόσιο και οι οποίες οδήγησαν τόσες οικογένειες να χάσουν την κατοικία τους και τόσες εταιρείες να χάσουν τον χώρο στέγασης της επιχείρησής τους, από όπου ζουν οι ίδιοι και οι εργαζόμενοί τους.

Παράλληλα, η ΝΙΚΗ θα ζητήσει να εξεταστούν οι συμβάσεις που έχουν καταρτιστεί, ώστε να επιδιώξουμε πάντα κατά τους όρους του νόμου, τη δυνατότητα αναθεώρησής τους.

Αυτά για το παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, μέσα από όσα θα αποκαλυφθούν από την έρευνα που θα δρομολογήσει η ΝΙΚΗ θα βγει στην επιφάνεια το σχέδιο που εκτελείται σε βάρος της χώρας μας και των πολιτών της και έτσι θα αποκτήσουμε τα εφόδια να πολεμήσουμε ευπρόσωπα για την μεταρρύθμιση του νομοθετικού καθεστώτος, ώστε τα δάνεια των Ελλήνων και τα ακίνητα που τα εξασφαλίζουν να παύσουν να ξεπουλιούνται σε ξένα και άγνωστα χέρια αλλά να πωληθούν σε ελληνικό φορέα (Bad Bank), ο οποίος θα τα αποπληρώσει σταδιακά, ανάλογα με τις εισπράξεις.

Παράλληλα η ΝΙΚΗ θα αγωνιστεί ώστε να υπάρχουν δίκαιες διαδικασίες που θα διασφαλίσουν ότι αυτός ο φορέας θα ενεργεί με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια και θα διασφαλίσει τον εξορθολογισμό των χρεώσεων, ώστε να μην επιβραβεύεται βέβαια ο δόλιος οφειλέτης, αλλά να αξιολογείται η κάθε περίπτωση αυτοτελώς και να εντοπίζεται και να προστατεύεται με όρους δίκαιους και αξιοκρατικούς ο αδίκως υπερχρεωμένος Έλληνας Πολίτης. Ο πολίτης, ο οποίος αγωνίζεται για τη διαβίωση του ίδιου και της οικογένειάς του και δεν μπορεί να πληρώσει, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά είτε λόγω της φτωχοποίησης, στην οποία περιήλθε από τα όσα εν γνώσει τους έπραξαν σε βάρος του οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες, είτε για ανυπέρβλητους λόγους υγείας, είτε για οποιονδήποτε βάσιμο λόγο που αναγνωρίζει ένα πραγματικό Κράτος Δικαίου.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}