Η Εφορία βγάζει 1η κατοικία στο σφυρί για χρέος 11.500€ !!

 25/02/2024    08 : 31 : 54
pleistiriasmos akinita
70 / 100

Η ΔΟΥ Καλαμάτας ετοιμάζεται να κατασχέσει πρώτη κατοικία για χρέη 11.500 ευρώ!

Άλλο ένα παράδειγμα αναλγησίας και επιθετικής πολιτικής από το κράτος, σε βάρος της λαϊκής κατοικίας, φέρνει στο προσκήνιο το ΚΚΕ, με Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Δικαιοσύνης, που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Παπαναστάσης, Βιβή Δάγκα και Μαρία Κομνηνάκα.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Με εντολή του Διοικητή ΑΑΔΕ η Προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας προέβη σε αναγκαστική κατάσχεση πρώτης κατοικίας ζευγαριού (η γυναίκα άνεργη και ο σύζυγος αυτοαπασχολούμενος, ο οποίος διατηρεί συνοικιακό μανάβικο) για χρέη στο Δημόσιο (φόρο και ΕΝΦΙΑ 8.017,88 ευρώ), που με τους τόκους ανέρχεται πλέον στο ποσό των 11.576,88.

Σύμφωνα με την 348/2023 έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, που κοινοποιήθηκε στο ζευγάρι, δρομολογείται ουσιαστικά ο πλειστηριασμός της κατοικίας τους με τιμή πρώτης προσφοράς 140.000.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Συχνά έρχονται στην επιφάνεια ανάλογα περιστατικά όπου η ΑΑΔΕ – ΔΟΥ προχωρά σε αναγκαστικές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο.

Το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις, καθώς και το πλαίσιο ρυθμίσεων είναι απαγορευτικό και οδηγεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, εργαζόμενους και συνταξιούχους να χάνουν τα σπίτια τους και την περιουσία τους από το κράτος.

Στο συγκεκριμένο ζευγάρι ζητούν να καταβάλει το χρέος σε 24 δόσεις των 482,37 ευρώ τον μήνα. Το ποσό είναι απαγορευτικό τη στιγμή που το ζευγάρι, εκτός από τη δόση, καλείται να καλύψει ανάγκες επιβίωσης, λογαριασμούς και δόσεις δανείων.

Οι κατασχέσεις έρχονται σε συνθήκες, που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επίθεση στο εισόδημα χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για εξέλιξη που θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό κατασχέσεων το επόμενο διάστημα, αφού δεν θα μπορούν να επιβιώσουν, πολύ δε περισσότερο να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς εφορία και τράπεζες και τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρισμού λόγω του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

– Για την ακύρωση της συγκεκριμένης κατάσχεσης.

– Για να διευκολύνει το ζευγάρι με πρόγραμμα ευνοϊκών ρυθμίσεων.

– Για να σταματήσουν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}