«Η ακρίβεια έρχεται απέξω»: Αυτό σου λένε γιατί σε θεωρούν Τοτό…

 13/04/2024    09 : 46 : 05
ακριβεια
75 / 100

H ακρίβεια στα τρόφιμα οφείλεται στο εξωτερικό, μας λέει η καλή μας….η κυβέρνηση, αλλά είναι όντως έτσι;

Κάθε φορά που πάμε να αγοράσουμε τον συγκεκριμένο καφέ σε κόκκους (και σόρι, διαφήμιση δεν κάνουμε, βρήκαμε χύμα τώρα σε καλύτερη τιμή) αυτός ο καφές έχει “τσιμπηθεί” σε σημείο να… γίνει πλέον πικρός!

Αναφερόμαστε στον καφέ L’Or σε κόκκους, σε πακέτα των 500γρ. Το άλλο παράδοξο είναι ότι η εταιρεία στην Ελλάδα ΔΕΝ κάνει online πωλήσεις, αλλά σε παραπέμπει σε δυο eshops, AB & Fresh, παρότι ο καφές πωλείται και σε άλλους ιστότοπους, αλλά και σούπερ μάρκετ.

Η εταιρεία είναι Γαλλική, που σημαίνει εντός ΕΕ και το ΦΠΑ είναι ήδη υπολογισμένο, απλά διαφορετικό με το ληστρικό της Ελλάδας. Αλλά ακόμα και στη Βρετανία, που είναι εκτός ΕΕ, ο ίδιος καφές πολύ φθηνότερος από την Ελλάδα.

Το άλλο εντυπωσιακό είναι το καβούρδισμα. Στις άλλες χώρες είναι 5 & 7, στη δική μας 6 & 8 αντιστοίχως, γεγονός που μπορεί να σε βάζει σε υποψίες ότι και η ποιότητα είναι διαφορετική. Συνήθως οι πιο καβουρδισμένοι καφέδες είναι και η πιο χαμηλής ποιότητας.

Δείτε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της σύγκρισης

 

Gallia 800x460 1
ΓΑΛΛΙΑ
agglia 1
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Fresh 800x423 1
ΕΛΛΑΔΑ
AB 800x513 1
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}