ΗΠΑ: Πρόστιμο για όσους κινούνται αργά στην αριστερή λωρίδα

Δευτέρα 03/03/2024    03 : 46 : 41
αριστερη λωριδα
68 / 100

Το ενοχλητικό φαινόμενο των οδηγών που πιάνουν την αριστερή λωρίδα και δεν μετακινούνται αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τους, δεν είναι φαίνεται μόνο ελληνική συνήθεια.

Το θέμα απασχολεί ακόμα και πιο αναπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ. Εκεί η Πολιτεία της Φλόριντα πρόκειται να φέρει έναν νόμο ο οποίος θα τιμωρεί τους οδηγούς που μένουν σταθεροί στην αριστερή λωρίδα χωρίς να έχουν πρόθεση να προσπεράσουν κάποιον.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε πρόσφατα στην Γερουσία της Φλόριντα και προβλέπει τσουχτερό πρόστιμο για τον οδηγό που θα συλληφθεί να κινείται με χαμηλή ταχύτητα και αμέριμνος στην αριστερή λωρίδα.

Ο νέος αυτός νόμος τυγχάνει της ευρύτερης αποδοχής των κατοίκων της Πολιτείας, καθώς θα εξομαλύνει την κίνηση στους δρόμους και θα μειώσει τον εκνευρισμό που προκαλείται στους άλλους οδηγούς.

Το θέμα είναι ακόμα προς συζήτηση, καθώς η διαπίστωση της παράβασης θα ανήκει αποκλειστικά στην διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών.

Κάποιοι που αντιδρούν στην εφαρμογή του επισημαίνουν ότι μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα “όπλο” ρατσιστικών διακρίσεων κατά των μαύρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαύροι διαπράττουν στην συγκεκριμένη Πολιτεία τρεις φορές περισσότερες παραβάσεις από τους λευκούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα και η συζήτηση αυτού του Νομοσχεδίου (το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη νέα χρονιά) ίσως να είναι αρκετή ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσοι ασκούν το “σπορ” της αργής και άνευ λόγου οδήγησης στην αριστερή λωρίδα.

Για τις ΗΠΑ υπάρχουν κάποιες ελπίδες να αλλάξουν τα πράγματα. Για την Ελλάδα μάλλον όχι.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}