Απίστευτη καταγγελία των Ρώσων: Βιολογικός πόλεμος των ΗΠΑ με…πειραματόζωα Ουκρανούς

 22/07/2024    08 : 02 : 53
βιολογικος
72 / 100

Στην Ουκρανία, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, έγιναν και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται δοκιμές παθογόνων μολυσματικών παραγόντων σε στρατιωτικό προσωπικό, δήλωσε ο Igor Kirillov, επικεφαλής του σώματος αντιμετώπισης ραδιενεργών, χημικών και βιολογικών απειλών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δηλώσεις που πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διεξαγωγή, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, πειραμάτων με αντικείμενο βιολογικούς παράγοντες μολυσματικών ασθενειών και τοξικών χημικών παραόντων σε Ουκρανούς στρατιώτες και ψυχικά ασθενείς, που είναι από τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών», σημείωσε .
Οι ΗΠΑ μετέτρεψαν τους Ουκρανούς σε «ινδικά χοιρίδια», επισημαίνει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, υπενθύμισε ο στρατηγός, ανακαλύφθηκαν δεδομένα για την εφαρμογή από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων κατά παράβαση του πρώτου και τέταρτου άρθρου της Σύμβασης για την Απαγόρευση Ανάπτυξης, Παραγωγής και Αποθήκευσης βιολογικών Όπλων και για την καταστροφή τους (BTWC).

Ανάλυση των εγγράφων που εντοπίστηκαν σε εργαστήρια της Ουκρανίας δίνει λόγους να πιστεύουμε ότι αναπτύσσονταν βιολογικά όπλα κοντά στα ρωσικά σύνορα, τόνισε ο Kirillov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό επιβεβαιώνεται από τις συμβάσεις που έχουν εγκριθεί από για τις εταιρείες – εργολάβους του Πενταγώνου – Black and Vich και Metabiota.

Η συγκάλυψη των στοιχείων

Όπως διευκρίνισε ο Kirillov, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, κατόπιν ενεργειών μιας από τις ΜΚΟ, έλαβε μια αναλυτική έκθεση σχετικά με τη χρηματοδότηση και τις δραστηριότητες της εταρείας Black & Veatch στην Ουκρανία: σε αυτή περιλαμβάνονται πληροφορίες για τους εργολάβους, καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας δραστηριότητες

Αυτές αφαρέθηκαν πλήρως από το έγγραφο, σε μια προσπάθεια συγκάλυψη της υπόθεσης.

Έτσι, οι στρατιωτικο-βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ παραμένουν κρυμμένες και από τους Αμερικανούς πολίτες, τόνισε ο στρατηγός.
Σημειώνεται ότι η παθογόνοι παράγοντες που μελετήθηκαν στο πλαίσιο των λεγόμενων projects “U-Pi” και “Tep” στην Ουκρανία δεν αφορά τα ζήτήματα δημόσιας υγείας της Ουκρανίας.

Τα projects U-Pi και Tep – «Ιδιοκτησία της κυβέρνησης των ΗΠΑ»

Συμφωνα με το υποργείο ¨Αμυνας της Ρωσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν επικίνδυνα παθογόνα στην Ουκρανία την ημέρα που ξεκίνησε η ειδική επιχείρηση
Η κύρια έμφαση δόθηκε στη μελέτη των εστιών των ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων (κυρίως του άνω αναπνευστικού συστήματος), θεωρούνταιπιθανοί παράγοντες βιολογικών όπλων.

Για παράδειγμα, ο σκοπός του Project “Tep-2″ ήταν να μελετήσει παθογόνους παράγοντες που πλήττουν τους λεμφαφένες – περιπτώσεις των οποίων δεν έχουν ποτέ καταγραφεί στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Τα δημοσιευμένα έγγραφα επιβεβαιώνουν τη συνεργασία μεταξύ Κιέβου και Ουάσιγκτον, καθώς και τις προσπάθειες να γίνουν πειράματα με παθογόνους παράγοντες σε ουκρανικά εργαστήρια μέσω της εισαγωγής του συστήματος PAKS, στοιχεία του οποίου μεταφέρθηκαν υπό την ετικέτα «ιδιοκτησία της κυβέρνησης των ΗΠΑ», αποκάλυψε ο Kirillov.

Η κατά 80% θανατηφόρα παραλλαγή του Covid

Την ίδια ώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει δημιουργηθεί μια παραλλαγή του κορωνοϊού που προκαλεί το θάνατο του 80 τοις εκατό των νοσούντων, επισήμανε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov,

«Τον Οκτώβριο δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ένα τεχνητός παθογόνος παράγοντας της λοίμωξης από κορωνοϊό με βάση το στέλεχος Omicron και την αρχική παραλλαγή της Wuhan.

Ο τροποποιημένος ιός που δημιούργησαν οι Αμερικανοί προκάλεσε το θάνατο του 80% των πειραματόζωων με την ανάπτυξη άτυπων νευρολογικών συμπτωμάτων και σοβαρή βλάβη στο αναπνευστικό σύστημα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προστατευτικές ιδιότητες των αντισωμάτων μειώνονται κατά 11 φορές όταν αλληλεπιδρούν με τον νέο αυτό παθογόνο και τα υπάρχοντα εμβόλια εναντίον του είναι αναποτελεσματικά.

Η χρηματοδότηση των 88 δισ. δολ.

Την ίδια ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να περιλαμβάνουν τους στόχους της ανάπτυξη των στρατιωτικών και βιολογικών τους δυνατοτήτων στα κείμενα τις στρατηγικής τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας

Για παράδειγμα, στις 18 Οκτωβρίου, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών που απαιτεί 88 δισεκατομμύρια δολάρια σε ζρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο», επισημαμεν ο στρατηγός.

Ο Kirillov επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια από τις ΗΠΑ να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών,

Σύμφωνα με τη στρατηγική που προτείνεται στο κέιμενο, «οι ενέργειες για την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών υποτίθεται ότι διεξάγονται ανεξάρτητα από το γεγονός εάν λαμβάνουν χώρα στην επικράτεια των ΗΠΑ ή στο εξωτερικό».

Οι δραστηριότητες των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία προκαλούν ανησυχίες ακόμη και μεταξύ των στενότερων συμμάχων της Ουάσιγκτον, παρόλο που οι δυτικές χώρες εμπόδισαν την ψηφοφορία για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια διεθνή έρευνα με αντικείμενο τα βιολογικά εργαστήρια, είπε ο Kirillov.

Η καταγγελία στο Συμβουλιο Ασφαλείας

Τον Οκτώβριο του 2022, η Ρωσία ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τις ανησυχίες για τις παραβιάσεις της σύμβασης BWC από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Τα δυτικά κράτη εμπόδισαν ενεργά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια διεθνή έρευνα για τις επιχειρήσεις βιοεργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο καταψήφισαν το έγγραφο, ενώ η Ρωσία και η Κίνα το ψήφισαν υπέρ. συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, του Μεξικού και της Νορβηγίας (μέλος του ΝΑΤΟ), απείχαν από την ψηφοφορία», επισήμανε ο Kirillov.

Σύμφωνα με τον Kirillov, παρά το γεγονός ότι το ψήφισμα απέτυχε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους και το Συμβούλιο Ασφαλείας και δεν ενεργοποίησε τον μηχανισμό για τη διεξαγωγή ερενυών, «τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δείχνουν ότι οι στρατιωτικές-βιολογικές έρευνες των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία προκαλούν ανησυχίες ακόμη και στους στενούς συμμάχους τους, επισήμανε.

Διά χειρός John Bolton

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών John Bolton ήταν συν-συγγραφέας ενός εγγράφου σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας βιολογiκών όπλων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο αμερικανικός, υπογράμμισε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov,

“Η συνεχιζόμενη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ενίσχυση των παθογόνων ιδιοτήτων =μικροοργανισμών μας αναγκάζει να επανεξετάσουμε τις δηλώσεις αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης που είναι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση βιολογικών απειλών.

Ένας από αυτούς είναι ο John Bolton, ο οποίος υπηρέτησε ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας”, είπε ο Κιρίλοφ σε μια ενημέρωση.

“Σκεφτείτε την έκθεση του Bolton για την Ανοικοδόμηση της Άμυνας της Αμερικής τον Σεπτέμβριο του 2000, σημείωσε.

Σε αυτην επισημαινόταν ότι “για να επιτύχουν μια θέση παγκόσμιας ηγεσίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διατηρήσουν την ανωτερότητα του στρατού τους και ένας από τους τρόπους εκσυγχρονισμού είναι η δημιουργία βιολογικών όπλων.

Ταυτόχρονα, προηγμένες μορφές βιολογικών όπλων ικανών να στοχεύουν συγκεκριμένους γονότυπους θα μπορούν να αλλάξουν τον ρόλο αυτού του τύπου όπλου – αντί για αποτρεπτικό, θα γίνει ωφέλιμο », πρόσθεσε ο στρατηγός.

Ο Bolton ηγήθηκε της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην πέμπτη διάσκεψη αναθεώρησης της σύμβασης BTWC το 2001, υπενθύμισε ο Kirillov.

Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων, η αμερικανική πλευρά μπλόκαρε εντελώς τις εργασίες για τον μηχανισμό επαλήθευσης και εγκατέλειψε τις προτεινόμενες διαδικασίες για τον έλεγχο των πιθανών τοποθεσιών αποθήκευσης βιολογικών όπλων, επικαλούμενη το γεγονός ότι αυτό απειλεί τα εθνικά τους συμφέροντα, είπε ο Κιrillov.

Πάνω από 200 παραβιάσεις των κανονισμών

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 παραβιάσεις της ασφάλειας όσον αφορά το χειρισμό επικίνδυνων βιολογικών παραγόταν, ενώ έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις διαρροής στοιχείων του άνθρακα , δήλωσε ο Kirillov,

Συνολικά, καταγράφηκαν περισσότερα από διακόσια τέτοια περιστατικά.

Υποθέτουμε ότι μόνο ένα μικρό μέρος των περιστατικών συμπεριλήφθηκε στις επίσημες στατιστικές και η πραγματική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, επισήμανε

Χιλιάδες έγγραφα

Σύμφωνα με τον ίδιο, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο των ΗΠΑ για την ελευθερία της πληροφόρησης (το δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα των ΜΜΕ), στις αρχές Νοεμβρίου, η επιθεώρηση Intercept πραγματοποίησε ανάλυση εγγράφων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας σχετικά με παραβιάσεις της ασφάλειας σε βιολογικά εργαστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχουν μελετηθεί περισσότερες από πεντέμισι χιλιάδες σελίδες με αναφορές αναλόγων περιστατικών τα τελευταία 18 χρόνια.

Το συμπέρασμα της ανάλυσης ήταν οι μελέτες που διεξήχθησαν σε εργαστήρια με υψηλό βαθμό προστασίας (BSL-3 και BSL-4) στα πανεπιστήμια της Ουάσιγκτον , της Μινεσότα, του Ιλινόις οδήγησαν σε ενδοεργαστηριακές λοιμώξεις και δημιούργησαν κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης γενετικά τροποποιημένων παθογόνων ιογενών πυρετών , σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών και μια σειρά από άλλες λοιμώξεις

«Υπήρξαν πολυάριθμες παραβιάσεις των βασικών αρχών της εργασίας με παθογόνους μικροοργανισμούς, απόπειρες από τη διοίκηση βιολογικών εργαστηρίων να αποκρύψουν τα γεγονότα των περιστατικών, καθώς και αστοχίες στη λειτουργία συστημάτων φίλτρου-αερισμού και προστατευτικού εξοπλισμού», επισήμανε ο Kirillov.

Τοποθεσίες βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Ρωσία

βιολογικα ηπα

Αίτημα για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας

Στην επικείμενη Ένατη Διάσκεψη Αναθεώρησης των Κρατών Μερών της σύμβασης BTWC, η Ρωσία σκοπεύει να ζητήσει στη συζήτηση του ζητήματος των πραγματικών στόχων των προγραμμάτων βιολογικής έρευνας που εφαρμόζει το Πεντάγωνο και ιδιαίτερα αυτών στην Ουκρανία.
Στο πλαίσιο αυτό η Ρωσία προτείνει μια σειρά μέτρων που θα συμβάλουν στην αύξηση της «διαφάνειας» των εθνικών βιολογικών προγραμμάτων και στην τήρηση από όλα τα συμμετέχοντα κράτη, ανεξαιρέτως, των απαιτήσεων της Σύμβασης για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, Παραγωγής και Αποθήκευσης Βιολογικών και Τοξινών Όπλα και για την καταστροφή τους (BTWC), δήλωσε ο Αρχηγός των Στρατευμάτων Ακτινοβολίας σε μια ενημέρωση για τη χημική και βιολογική προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγος Igor Kirillov.

Παρέθεσε αυτές τις προτάσεις, τις οποίες προτείνει η Ρωσική Ομοσπονδία ενόψει των αναδυόμενων προκλήσεων και απειλών που προκαλούνται από το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ .

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε σχέδιο έκκλησης προς τα κοινοβούλια όλου του κόσμου σχετικά με τον κίνδυνο των βιολογικών όπλων με τους εξής άξονες

  1. Πρώτον, να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ανάπτυξη ενός νομικά δεσμευτικού πρωτοκόλλου για τη σύμβαση BTWC, το οποίο θα περιλαμβάνει λίστες παθογόνων μικροοργανισμών, τοξινών, εξειδικευμένο εξοπλισμό, θα λαμβάνει υπόψη τα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της βιολογίας και θα προβλέπει αποτελεσματική επαλήθευση μηχανισμός
  2. Δεύτερον: Συμπλήρωση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και ανάπτυξη βιολογικών όπλων εκτός της εθνικής επικράτειας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων για ζώα.
  3. Τρίτον: Πρόβλεψη για τη σύσταση μιας επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής για την αξιολόγηση της προόδου στην επιστήμη και την τεχνολογία που έχει σχέση με τη Σύμβαση, η οποία θα είχε ευρεία γεωγραφική εκπροσώπηση και ίσα δικαιώματα των συμμετεχόντων», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Η πρακτική εφαρμογή των ρωσικών προτάσεων θα συμβάλει στην αύξηση της «διαφάνειας» των εθνικών βιολογικών προγραμμάτων και στην τήρηση από όλα τα συμμετέχοντα κράτη χωρίς εξαίρεση τις απαιτήσεις, επισήμανε ο Ρώσος στρατηγός.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}