ΗΠΑ: Κάλεσμα ως challenge για κλοπές KIA αυτοκίνητων

 20/07/2024    06 : 10 : 19
κια
71 / 100

Kia challenge-ΗΠΑ: Το κακό με τα social media όσο πάει και χειροτερεύει. Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα τρελή ιδέα, η οποία προκύπτει από το πουθενά και ξαφνικά δημιουργεί ένα trend που σε κάποιες περιπτώσεις μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Η νέα τρέλα αφορά ένα challenge όπως λέγονται και σχετίζεται με αυτοκίνητα κατά κύριο λόγο της Kia και λιγότερο της Hyundai. Ονομάζεται “Kia Challenge” και διακινείται μέσω του Tik Tok αλλά και του YouTube προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ.

Το «Kia Challenge» δείχνει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πώς να κλέψουν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα Kia και Hyundai αφαιρώντας απλώς το πλαστικό κάλυμμα κάτω από την κολόνα του τιμονιού και χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.

Το θέμα αρχικά κυκλοφόρησε και διαδόθηκε στο Μιλγουόκι, όπου ήδη υπήρχε μία ομάδα νεαρών ως “Kia Boys”, οι οποίοι έχουν γίνει γνωστοί για κλοπές αυτοκινήτων και επικίνδυνη οδήγηση σε διάφορα “παιχνίδια” που σκαρφίζονται.

Πάντως δεν είναι μόνο στο Μιλγουόκι που εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο. Σε συγκεκριμένη περιοχή στην Φλόριντα, το αστυνομικό τμήμα επισημαίνει ότι τα 23 από τα 56 αυτοκίνητα που κλάπηκαν τον τελευταίο μήνα είναι μοντέλα της Kia και της Hyundai, από το 2021 και παλαιότερα. Μάλιστα, συνέστησαν στους οδηγούς αυτών των αυτοκινήτων να λάβουν έξτρα μέτρα προφύλαξής τους.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι μοντέλα της Kia που κατασκευάστηκαν από το 2011 και το 2012 και μοντέλα της Hyundai από το 2015 έως το 2021 έχουν ένα αδύνατο σημείο που μπορεί να παρακάμψει εύκολα την ανάφλεξη.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό το challenge είναι μεταξύ 14 και 17 ετών. Το θέμα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις σε όλη την χώρα, με την Πολιτεία της Μινεσότα να αναφέρουν αύξηση 1.300% στις κλοπές των Kia και 854% σε κλοπές των Hyundai.

Οι εκπρόσωποι των εταιριών στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι γνωρίζουν το θέμα και ξεκαθαρίζουν ότι τα τελευταίας γενιάς αυτοκίνητά τους έχουν immobilizers στους κινητήρες.

Αν και προς το παρόν το θέμα αφορά μόνο τις ΗΠΑ, είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα νέα ήθη που διαμορφώνουν τα social media τρέχουν με ταχύτητα φωτός από το ένα μέρος στο άλλο.

Οπότε, καλό θα ήταν και οι οδηγοί των Kia και Hyundai στην χώρα μας να έχουν λίγο παραπάνω το νου τους αυτές τις ημέρες. Μέχρι να περάσει αυτή η τρέλα και να έρθει η επόμενη…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}