ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απάτη πρώην διαχειριστής του hedge fund της Allianz

 01/10/2023    03 : 19 : 22
allianz
70 / 100

ΗΠΑ: Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης αρνήθηκε να απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον του Gregoire Tournant, πρώην διαχειριστή hedge fund της Allianz SE που κατηγορείται για απάτη σε σχέση με απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επενδυτές.

Ο Tournant ήταν επικεφαλής επενδύσεων και συν-επικεφαλής διαχειριστής χαρτοφυλακίου μιας ομάδας hedge funds της Allianz με έδρα τις ΗΠΑ που κατέρρευσε. Έχει δηλώσει αθώος για κατηγορίες που περιλαμβάνουν απάτη με κινητές αξίες και συνωμοσία για παρακώλυση της Δικαιοσύνης.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Laura Taylor Swain, με απόφασή της την Παρασκευή, απέρριψε την αίτηση του Tournant για απόρριψη του κατηγορητηρίου εναντίον του. Είπε ότι θα καταθέσει δημοσίως μια επεξεργασμένη έκδοση της γνωμοδότησης που θα παρέχει το σκεπτικό της το συντομότερο αυτό το μήνα.

Οι δικηγόροι του Tournant αρνήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση.

Ο Tournant ισχυρίζεται ότι οι δικηγόροι της Sullivan & Cromwell που αρχικά εκπροσώπησαν τόσο τον ίδιο όσο και την Allianz καταχράστηκαν τη σχέση τους με τον πελάτη του, αποκτώντας πληροφορίες που χρησιμοποίησαν για να ωθήσουν την κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε αυτόν αντί για την εταιρεία. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι προσπαθούσε να αποφύγει τη δίκη προβαίνοντας σε εμπρηστικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς για τους πρώην δικηγόρους του και την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}