Ζει τζάμπα σε Airbnb εδώ και 541 ημέρες….

 18/06/2024    12 : 03 : 32
airbnb
66 / 100

Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου δηλωμένο στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb βρέθηκε μπλεγμένος σε μια νομική διαμάχη διαρκείας, προσπαθώντας να απομακρύνει μια ανεπιθύμητη ένοικο που ζει στο σπίτι του χωρίς να πληρώνει τίποτα για εδώ και περισσότερες από 541 ημέρες.

Ειδικότερα, ο Σάσα Γιοβάνοβιτς άρχισε να νοικιάζει τον οίκημά του στην Ελίζαμπεθ Χίρσχρον, χωρίς όμως να έχει ο ίδιος πιστοποιητικό για κατοίκηση ή άδεια κατασκευής ντους. Με βάση τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, η ενοικίαση κρίθηκε παράνομη και ο δικαστής αποφάσισε ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να εκδιώξει την κα Χίρσχρον, που εξακολουθεί να διαμένει εκεί, σύμφωνα με τους Los Angeles Times..

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ο Γιοβάνοβιτς, οδοντίατρος από το Λος Άντζελες, έδωσε το «ΟΚ» στην Ελίζαμπεθ Χίρσχρον, ενοικιάζοντάς της τον ξενώνα του για έξι μήνες με κόστος 105 δολάρια τη βραδιά. Στους πέντε μήνες, ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς προσφέρθηκε να στεγάσει τον Χίρσχρον σε ένα ξενοδοχείο ενώ έκανε κάποιες επισκευές, με την ίδια να αρνείται και να παραμένει στον προσωρινό τόπο διαμονής της.

Ακολούθησε μια τεταμένη δικαστική μάχη με την αρχικά προγραμματισμένη διαμονή της Χίρσχρον να λήγει στις 19 Μαρτίου 2022. Ακόμα κι έτσι, αμφότεροι συμφώνησαν την παράτασης της φιλοξενίας μέχρι τις 12 Απριλίου 2022, ενώ εκείνη έψαχνε για άλλο ακίνητο, Η παράταση της μίσθωσης πέρα από τις 19 Μαρτίου σήμαινε ότι η Airbnb δεν θα συμμετείχε, με αποτέλεσμα στις 12 Απριλίου 2022, η Χίρσχρον να σταματά να πληρώνει ενοίκιο.

Μερικές μέρες νωρίτερα, επικοινώνησε με το Τμήμα Κτιρίων και Ασφάλειας του Λος Άντζελες, το οποίο εντόπισε δύο παραβιάσεις του κώδικα για το ακίνητο του Γιοβάνοβιτς: έλλειψη έγκρισης για κατοίκηση και μη ενδεδειγμένο ντους. Υπέβαλε επίσης καταγγελία σε έναν αξιωματούχο της πόλης, ισχυριζόμενη παράνομη έξωση, παρενόχληση και μη καταβολή τελών μετεγκατάστασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times.

Παράλληλα, ο Γιοβάνοβιτς έπρεπε να αποσύρει τις ειδοποιήσεις έξωσης μέχρι να μπορέσει να αποδείξει ότι το ακίνητό του συμμορφώνεται με τη σχετική νομοθεσία. Η «καταληψίας» διαμένει στο ακίνητο για περισσότερους από έξι μήνες, ενώ ο Γιοβάνοβιτς και ο δικηγόρος του, Σεμπάστιαν Ρούτσι, προσπάθησαν να τη μηνύσουν σε δύο «μέτωπα»: αποζημίωση για την ανάκτηση απλήρωτου ενοικίου και καταγγελία παράνομου επισκέπτη για έξωση.

«Είναι η ένοικος από την κόλαση. Αν πάμε με βάση τη λογική της, η θεωρία που λέει ότι αν ένας ιδιοκτήτης έχει κάτι που δεν επιτρέπεται, τότε μπορείς να μείνεις σε αυτό χωρίς ενοίκιο για πάντα. Η ενοικιάστρια ισχυρίζεται ότι δεν θα φύγει χωρίς να πληρωθεί για να αποχωρήσει. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμία βάση για μια τέτοια αξίωση. Δεν θα διαπραγματευτούμε μαζί της. Δεν θα δεχτούμε κανένα διακανονισμό, εκείνη πρέπει να πληρώσει. Χρωστάει πάνω από 60.000 δολάρια σε ενοίκια ενώ ο ισχυρισμός της ότι εμείς της χρωστάνε χρήματα για να φύγει είναι παράλογος» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Χίρσχρονμ Κόλιν Γουόλσοκ, υποστηρίζει πως: «ο ιδιοκτήτης παραβίασε το νόμο και προσπάθησε να βγάλει χρήματα ενοικιάζοντας μια παράνομη μονάδα. Αφού τον έπιασαν, αντί να κάνει το σωστό, κατέφυγε στον εκφοβισμό, την παρενόχληση και την κατάθεση επιπόλαιων μηνύσεων που περιέχουν περίτεχνες ψευδείς ιστορίες, όλα σε μια προσπάθεια να καλύψει τα ίχνη του. Ο Γιοβάνοβιτς είναι αδίστακτος και διαδίδει fake news για την πελάτριά μου ώστε να παραπλανήσει τον κόσμο σχετικά με τους άπειρους νόμους που παραβίασε».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}