Εταιρεία αντικατέστησε το 90% του προσωπικού της με τεχνητή νοημοσύνη

 16/07/2024    02 : 54 : 10
ai
67 / 100

Περισσότερες από το ένα τέταρτο των θέσεων εργασίας στον ΟΟΣΑ βασίζονται σε δεξιότητες που θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν εύκολα στην επερχόμενη επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι θα μπορούσαν να χάσουν τις δουλειές τους λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ο ΟΟΣΑ.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι ένα μπλοκ 38 μελών, που εκτείνεται κυρίως σε πλούσια κράτη αλλά και σε ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες όπως το Μεξικό και η Εσθονία.

Υπάρχουν λίγες ενδείξεις μέχρι στιγμής ότι η εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης έχει σημαντικό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η επανάσταση αυτή βρίσκεται στα πρώτα της στάδια, ανέφερε ο ΟΟΣΑ.

Οι θέσεις εργασίας με τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοματοποίησης αποτελούν κατά μέσο όρο το 27% του εργατικού δυναμικού στις χώρες του ΟΟΣΑ, με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να είναι πιο εκτεθειμένες.

Σε υψηλότερο κίνδυνο βρίσκονται οι θέσεις που χρησιμοποιούν περισσότερες από 25 από τις 100 δεξιότητες και ικανότητες που οι ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης θεωρούν ότι μπορούν εύκολα να αυτοματοποιηθούν.

Τρεις στους πέντε εργαζόμενους εν τω μεταξύ φοβούνται ότι θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω τεχνητής νοημοσύνης τα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με περσινή έρευνα του ΟΟΣΑ . Στην έρευνα συμμετείχαν 5.300 εργαζόμενοι σε 2.000 επιχειρήσεις χωρών του ΟΟΣΑ

Η έρευνα διεξήχθη πριν από την εκρηκτική εμφάνιση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT.

Παρά την ανησυχία για την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, τα δύο τρίτα των εργαζομένων που ήδη εργάζονταν με αυτήν είπαν ότι η αυτοματοποίηση είχε κάνει τη δουλειά τους λιγότερο επικίνδυνη ή κουραστική.

«Ο τρόπος με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τελικά τους εργαζόμενους στον χώρο εργασίας και εάν τα οφέλη θα υπερτερούν των κινδύνων, θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές ενέργειες που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να προετοιμαστούν για τις αλλαγές, ώστε να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη», συνέχισε.

Tο 90% του προσωπικού αντικαταστάθηκε από ένα chatbot
Ένα πρόσφατο παράδειγμα – απόδειξη της παραπάνω απειλής είναι η εταιρία Dukaan στην Ινδία, της οποίας ο ιδυτής Suumit Shah, δήλωσε στο twitter ότι έχει αντικαταστήσει το 90% του προσωπικού εξυπηρέτησης με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Σημείωσε μάλιστα ότι το chatbot έχει βελτιώσει δραστικά τον χρόνο της πρώτης απόκρισης και επίλυσης των ερωτημάτων των πελατών και μπορεί η απόλυση προσωπικού να ήταν μια «σκληρή» απόφαση, αλλά ήταν «απαραίτητη».

Φυσικά βροχή έπεσαν τα σχόλια στο twitter, όπου οι χρήστες τον επέκριναν και τον κατηγόρησαν ότι αναστάτωσε τη ζωή του προσωπικού του με αυτή την «άκαρδη» απόφαση.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έγινε καμία αναφορά στο 90% του προσωπικού που απολύθηκε. Τι βοήθεια τους παρασχέθηκε;» ρώτησε ένας χρήστης.

Ο Shah απάντησε σε ένα tweet λέγοντας «όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιος θα προσβάλονταν για λογαριασμό κάποιου άλλου». Σχετικά με τη βοήθεια προς το προσωπικό του είπε ότι θα κάνει δημοσιεύσεις στο LinkedIn, επειδή στο Twitter, οι άνθρωποι αναζητούν «κερδοφορία και όχι συμπόνια».

« Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης», αναφέρει σε έκθεσή της η Goldman Sachs.

Είναι ένας τρόπος επίτευξης του υψηλότερου δυνατού κέρδους, μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας με ταυτόχρονα χαμηλό κόστος. Στην Ινδία, αρκετές εταιρείες επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη προϊόντων και αυτό έχει πυροδοτήσει ανησυχίες σχετικά με την απώλεια θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}