Επιστροφή στην κανονικότητα…

 19/06/2024    12 : 36 : 54
Victorias Secret Fashion Show
63 / 100

Victoria’s Secret: Τα τρανς και plus size μοντέλα έριξαν τις πωλήσεις

Η Victoria’s Secret προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να επαναπροσδιορίσει το brand της, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε.

Η αυτοκρατορία εσωρούχων γνώρισε πτώση στις πωλήσεις μετά τη στροφή της προς πιο ποικιλόμορφα μοντέλα, αντικαθιστώντας τους διάσημους «αγγέλους» με φιγούρες όπως η ποδοσφαιρίστρια Megan Rapinoe και το transgender μοντέλο Valentina Sampaio.Ενώ αυτή η αλλαγή συγκέντρωσε θετικές κριτικές στο διαδίκτυο, δεν οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων και η εταιρεία, στοχεύει τώρα να επαναφέρει την έντονη σεξουαλικότητα, για την οποία έγινε γνωστή.

Όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις, τα έσοδα για το 2023 προβλέπεται να φτάσουν τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας μείωση 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ακόμη χαμηλότερα από τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια που πέτυχαν το 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Victoria’s Secret, Martin Waters, αναγνώρισε ότι οι επιδόσεις της εταιρείας χρειάζονται βελτίωση, ιδίως σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του πυρήνα της. Η μάρκα σχεδιάζει να επεκταθεί με την εισαγωγή activewear και μαγιό, την ανανέωση των υφιστάμενων καταστημάτων και το άνοιγμα 400 νέων τοποθεσιών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Victoria’s Secret, γνωστή για τις εντυπωσιακές επιδείξεις πασαρέλας της με μοντέλα όπως η Cara Delevingne και η Miranda Kerr ως «Άγγελοι», αντιμετώπισε επικρίσεις από ακτιβιστές, οδηγώντας στην απόσυρση των χαρακτηριστικών σόου. Το 2020, η μάρκα ενεπλάκη σε διαμάχη μετά από ισχυρισμούς για «κουλτούρα μισογυνισμού, εκφοβισμού και παρενόχλησης» στην εταιρεία. Ο Les Wexner, διευθύνων σύμβουλος της τότε μητρικής εταιρείας της Victoria’s Secret, της L Brands, συνδέθηκε επίσης με τον καταδικασμένο δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων, Jeffrey Epstein.

Παρά τις προκλήσεις της, η μάρκα ξεκίνησε φέτος το «Victoria’s Secret: The Tour ’23», σε μια προσπάθεια να αναβιώσει τη μορφή της επίδειξης πασαρέλας κι έπεται συνέχεια.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}