Επίδομα θέρμανσης για ρεύμα: Πότε θα φανεί στους λογαριασμούς

 21/06/2024    05 : 53 : 55
revma
70 / 100

Από τους λογαριασμούς του Απριλίου θα αρχίσει να εμφανίζεται στους καταναλωτές η έκπτωση από το επίδομα θέρμανσης για το ρεύμα: Οι δικαιούχοι -όπως είναι γνωστό- δεν θα δουν χρήματα στην τράπεζα ως ενίσχυση εφόσον ανήκουν στην κατηγορία των νοικοκυριών που ζεσταίνονται τους χειμερινούς μήνες με ηλεκτρικό ρεύμα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι το συγκεκριμένο επίδομα δεν χορηγείται ως χρηματική ενίσχυση, αλλά ως έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος.

Η επιδότηση για το ρεύμα που δίνεται στα νοικοκυριά, αφορά στο χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2024 και κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ για όλη την περίοδο εφαρμογής του μέτρου, σύμφωνα με το enikonomia.gr.

Σε ποιους λογαριασμούς ρεύματος θα εμφανιστεί η έκπτωση
Με λίγα λόγια η έκπτωση που έλαβε κάθε δικαιούχος θα ξεκινήσει να φαίνεται από τους λογαριασμούς του τρέχοντος μήνα ή και τους επόμενους που θα εκδώσουν οι προμηθευτές ρεύματος. Αυτό εξαρτάται από το ποια περίοδο κατανάλωσης αφορά ο λογαριασμός, ο οποίος θα εκδοθεί.

Η έκτακτη ενίσχυση που λαμβάνουν οι δικαιούχοι κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ για όλη την περίοδο εφαρμογής του μέτρου και χορηγείται σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή.

Για τη χορήγησή της αξιοποιούνται δεδομένα που αφορούν στους Ταχυδρομικούς Κώδικες, τους δήμους και τους οικισμούς της χώρας. Πρόκειται για τις βαθμοημέρες, που αποτελούν δείκτη για τη δριμύτητα κλίματος μιας περιοχής και χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό των φορτίων θέρμανσης ενός κτιρίου και της απαιτούμενης κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανσή του.

Όπως προαναφέρθηκε τα ποσά που εγκρίθηκαν δεν θα μπουν σε τραπεζικό λογαριασμό και ο λόγος που οι δικαιούχοι της ενίσχυσης για το ρεύμα δεν θα δουν τα χρήματα στην … φυσική τους μορφή, είναι ότι το ποσό που τους αναλογεί θα εμφανιστεί ως έκπτωση στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και συγκεκριμένα εκείνον που θα καλύπτει το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2024.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}