Συνεχίζεται ο “εμφύλιος μέχρις εσχάτων” των Αγγελόπουλων

 23/02/2024    07 : 51 : 58
αγγελοπουλοι
68 / 100

Θόδωρος VS Γιώργου και Παναγιώτη: Η νέα αδυσώπητη μάχη των Αγγελόπουλων στον Άρειο Πάγο

Πριν από ακριβώς 2 εβδομάδες και για την ακρίβεια την Δευτέρα 24 Απριλίου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίστηκε ένα δικαστικό θρίλερ που διαρκεί πολλά χρόνια.

Όπως άπαντες γνωρίζετε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έχει κερδίσει μια υπόθεση στο Εφετείο Αθηνών, εναντίον του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελοπούλου και της συζύγου Γέλης Αγγελοπούλου η οποία έφυγε από την ζωή στις 10 Ιανουαρίου του 2023.

Από το mononews.gr

Όμως ενώ η υπόθεση αφορούσε τον αδελφό του, τώρα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχει στραφεί εναντίον των τέκνων του αδελφού του, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου και της κόρη της Γέλης, Αικατερίνης Πετροπούλου.

Για να σας φρεσκάρω την μνήμη, η υπόθεση έχει ως εξής:

Ο Θεόδωρος με αγωγή που άσκησε το 2012 σε βάρος του Κωνσταντίνου ζητούσε την καταβολή 200 εκατομμυρίων Ευρώ επικαλούμενος μία συμφωνία μεταξύ του ιδίου, του αδελφού του και του αείμνηστου πατέρα τους Παναγιώτη Αγγελόπουλου, από τον Μάρτιο του 2000 (!) για την περιέλευση της Χαλυβουργικής στον Κωνσταντίνο.

Στην συμφωνία προβλεπόταν, επίσης, η κατάπτωση ποινικής ρήτρας 10 εκ. δολαρίων ΗΠΑ για κάθε δικαστική ενέργεια που θα έκανε ο Κωνσταντίνος στο μέλλον για την ίδια ή συναφή αιτία.

Στον πρώτο βαθμό, η αγωγή του συζητήθηκε τον Απρίλιο του 2017 και απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η παραπάνω συμφωνία παραβιάζει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και είναι ως εκ τούτου άκυρη.

Εντούτοις, το Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε η υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2020, έκρινε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους δύο μελών και αντίθετη την ψήφο της Προέδρου) εν μέρει δεκτή την αγωγή, επιδικάζοντας πρωτοφανή ποινική ρήτρα ύψους 80 εκ. Ευρώ.

Όπως επισημαίνουν τα παιδιά του Κωσταντίνου, Γιώργος και Παναγιώτης σε ανακοίνωση τους που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2022:

“Επισημαίνουμε ότι όλη την παραπάνω περίοδο ο πατέρας μας αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας με συνέπεια τις αλλεπάλληλες κρίσιμες νοσηλείες του στην εντατική, ενώ, ταυτόχρονα, με αφετηρία το βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2013, έπασχε από βαρύτατη άνοια, λόγος για τον οποίον τέθηκε τελικά υπό δικαστική συμπαράσταση με αμετάκλητη απόφαση.

Δυστυχώς, μετά τον θάνατο του πατέρα μας, ο Θεόδωρος επέλεξε να στραφεί εναντίον μας, φροντίζοντας για τη διαιώνιση της οικογενειακής αντιδικίας.”

Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2022 επρόκειτο να βγουν στον πλειστηριασμό ακίνητα αξίας 9,7 εκατ. ευρώ ως τμήμα της συνολικής απαίτησης των 80 εκατ. ευρώ.

Τα ακίνητα είναι ιδιοκτησίας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Ο πλειστηριασμός πάντως πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2022.

Να σημειωθεί ότι αρχικά η διαδικασία των πλειστηριασμών στρεφόταν εναντίον ακινήτων και της Γέλης Παπαγιαννοπούλου, τελευταίας συζύγου του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου καθώς και της κόρης της, Αικατερίνη Πετροπούλου, ωστόσο τέθηκαν σε αναστολή έπειτα από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία κήρυξε άκυρες τις επιταγές προς εκτέλεση και την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης.

Οι δύο γυναίκες εμφάνισαν μυστικές διαθήκες, με τις οποίες αμφισβήτησαν τα ποσοστά της κληρονομιάς.

Η κρίσιμη 24η Απριλίου
Και φτάνουμε στην κρίσιμη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου προσφεύγουν στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ακυρώσουν την παλαιότερη απόφαση του Εφετείου.

Προέδρος του Α2 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, είναι ο αρεοπαγίτης Θεόδωρος Κανελλόπουλος, μέλος της διάσημης στο πανελλήνιο, νομικής οικογένειας.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος όμως προχωράει σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση.

Ζητάει την εξαίρεση του προέδρου καθώς «ισχυρίστηκε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει, ως εξωτερικός σύμβουλος, ο ιδιαίτερα γνωστός νομικός, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, αδελφός του προέδρου».

Ο πρόεδρος προφανώς αυτοεξαιρέθηκε και την υπόθεση αναλαμβάνει αρχαιότερος αρεοπαγίτης.

Πρόκειται για ένα θρίλερ για γερά νεύρα καθώς, όπως ισχυρίζονται να τέκνα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, η διαμάχη αφορούσε τον πατέρα τους και τον αδελφό του Θόδωρο και όχι τους ιδίους.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}