Εμπόριο: Ξεστοκάρισμα γιατί ο τζίρος…βουλιάζει

 22/07/2024    07 : 23 : 04
αγορα
66 / 100

Για μεγαλύτερες εκπτώσεις, 60% και άνω, ετοιμάζονται οι έμποροι προκειμένου να ξεστοκάρουν, καθώς μπορεί κάποιοι μεγάλοι παίκτες και πολυκαταστήματα να γράφουν υψηλές επιδόσεις τον Ιανουάριο, στα επίπεδα του 2019, αλλά στο σύνολο της αγοράς δεν υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός και συνολικά ο τζίρος υστερεί σε σχέση με πέρυσι, όπως διαπιστώνεται στα διαθέσιμα στοιχεία από τις εισπράξεις ΦΠΑ.

Ο ασυνήθιστα καλός καιρός για την εποχή, που έχει βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα από την κατανάλωση ενέργειας, δεν έχει ευνοήσει τη ζήτηση σε εποχιακά είδη. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων πανελλαδικά κατά το πρώτο 15ήμερο των χειμερινών εκπτώσεων κινούνται ελαφρώς κάτω από τις πωλήσεις στην αντίστοιχη περίοδο του 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταφέρει στο Euro2day.gr ο Μάκης Σαββίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΕΣΑ) και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A).

Υπάρχουν ωστόσο διαβαθμίσεις, με ορισμένες επιχειρήσεις να εμφανίζουν μεγαλύτερη πτώση τζίρου και ορισμένες άλλες να υπεραποδίδουν. Στελέχη μεγάλων αλυσίδων, με πανελλαδική εμβέλεια, μιλούν για ικανοποιητικές επιδόσεις σε κάποια σημεία και μέτριες σε κάποια άλλα. Τονίζουν ότι η εμπορική κίνηση, από τις 9 Ιανουαρίου που άρχισαν οι εκπτώσεις, μπορεί να μην επιβεβαιώνει τις καλύτερες των προσδοκιών τους αλλά από την άλλη μεριά διαψεύδει τα “καταστροφικά σενάρια”. Προβλέπουν βελτίωση του κλίματος καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στην κανονικότητα και η ζήτηση επανέρχεται σταδιακά σε επιχειρήσεις εστίασης και εμπορικά καταστήματα.

Αυτή η τάση εδραιώθηκε το 2022, με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ να επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα της ιδιωτικής κατανάλωσης. Στο δεκάμηνο του 2022 οι εποχικά διορθωμένοι δείκτες κύκλου εργασιών και όγκου στο λιανικό εμπόριο παρουσιάζουν άνοδο κατά 12,7% και 3,6%, αντίστοιχα, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021 ενώ στο χονδρικό εμπόριο ο δείκτης κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο του 2022 εμφανίζει αύξηση 24,5% και ο δείκτης όγκου πτώση 5,3%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η κατανάλωση αναμένεται να κινηθεί ήπια αυξητικά και το 2023, παρά τις επιφυλάξεις του εμπορικού κόσμου, που ετοιμάζεται για πιο δελεαστικές εκπτώσεις από τα τέλη Ιανουαρίου και για “ξεπούλημα” μέχρι το τέλος των εκπτώσεων, τον Φεβρουάριο.

Εξάλλου, σήμερα παραμένουν στα ράφια των καταστημάτων χειμερινά είδη από παραγγελίες που έκαναν εμπορικές επιχειρήσεις ενόψει Χριστουγέννων. Δεν κατάφεραν να διαθέσουν το εμπόρευμα διότι… άργησε ο χειμώνας. Επίσης, δεν προτιμήθηκαν τα συγκεκριμένα είδη και στην έναρξη των εκπτώσεων, που οι τιμές κυμάνθηκαν χαμηλότερα γύρω στο 40-50%, διότι οι θερμοκρασίες συνέχισαν να θυμίζουν άνοιξη.

“Αν δεν γυρίσει ο καιρός θα δούμε μεγάλες εκπτώσεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαββίδης. Μεταφέρει μηνύματα από την πλειοψηφία των επιχειρηματιών σε όλη την Ελλάδα, όπου καταστήματα, φυσικά και e-shop, δεν έχουν φέρει τους τζίρους που περίμεναν και πλέον προσβλέπουν στην αλλαγή του καιρού για να τονωθεί η ζήτηση. Διαφορετικά θα αναγκαστούν να πουλήσουν κοντά στο κόστος, κάτι που είναι μεν προς το συμφέρον των καταναλωτών, αποβαίνει δε σε βάρος της ρευστότητας των επιχειρήσεων, που δεν θα έχουν το κέρδος που περίμεναν.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει αναμονή και προσδοκία, κυρίως από στελέχη επιχειρήσεων ένδυσης/υπόδησης που εκτιμούν ότι το διάστημα μέχρι το τέλος των εκπτώσεων θα ανακάμψει η αγορά, ευνοούμενη πιθανόν και από την προεκλογική παροχολογία και την επιδοματική πολιτική, που επιδρούν θετικά στην ψυχολογία και στην τσέπη των καταναλωτών. Ο κ. Σαββίδης τονίζει πάντως ότι η αγορά δεν θέλει αβεβαιότητα και οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα σταθερό περιβάλλον για να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ειδικά την τρέχουσα περίοδο που επιχειρείται ανάκαμψη.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}