Ελένη Μαμιδάκη: Αντιμέτωπη ξανά με το ηλεκτρονικό σφυρί για ακίνητο στο Πόρτο Χέλι

 23/02/2024    08 : 31 : 55
πλειστηριασμοι1
70 / 100

Αντιμέτωπη με το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, η κα Ελένη Μαμιδάκη, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.

Ειδικότερα, για τις 15 Μαΐου 2024 έχει προγραμματιστεί επαναληπτικός πλειστηριασμός για ακίνητο της στο Πόρτο Χέλι, με επισπεύδουσα την Intrum για λογαριασμό της «Vega I NPL Finance DAC» και τιμή εκκίνησης 384.000 ευρώ.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Μετόχι» εντός των ορίων του οικισμού του Αγίου Αιμιλιανού της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου, του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Ελένης Μαμιδάκη (του Γεωργίου και της Χρυσούλας), ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 450.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Η θέση και το ακίνητο
Το εν λόγω ακίνητο είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί αρχικά στις 12 Ιουλίου 2023, με την ίδια επισπεύδουσα και τιμή εκκίνησης 465.000 ευρώ αλλά κατόπιν προσφυγής της Ελένης Μαμιδάκη το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή και αποφάσισε την ακύρωση της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης, με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός να οδηγηθεί σε αναστολή.

Ωστόσο, η υπόθεση τώρα επανέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (με βάση νέα αναγκαστική κατάσχεση εγγραφείσα στις 29 Σεπτεμβρίου 2023), για τις 15 Μαΐου 2024, εάν βέβαια μέχρι τότε δεν υπάρξουν κινήσεις που θα αποτρέψουν τη σχετική διαδικασία. Σημειώνεται ότι στα βάρη περιλαμβάνεται μια προσημείωση υποθήκης υπέρ της Intrum για 300.000 ευρώ, εγγραφείσα στις 5 Ιανουαρίου 2021.

Με βάση τη νεότερη έκθεση εκτίμησης (Σεπτέμβριος 2023), η συνολική αγοραία αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 384.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί και την τιμή εκκίνησης.

Το ακίνητο στο Καστρί
Υπενθυμίζεται ότι η κα Ελένη Μαμιδάκη βρέθηκε στο στόχαστρο των πλειστηριασμών και για ακίνητό της στο Καστρί, το οποίο τελικά μετά από δύο άγονες προσπάθειες, στις 26 Ιουλίου 2023 βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1.015.136 ευρώ και κατακυρώθηκε με 2 ευρώ παραπάνω, δηλαδή στο ποσό των 1.015.138 ευρώ.

Πρόκειται για οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα πρώτου ορόφου, που βρίσκεται σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 6.921 τ.μ., στο Καστρί.

Το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν για αρκετό καιρό στο στόχαστρο των πλειστηριασμών, -και πάλι με επισπεύδουσα την Intrum-, ενώ όσον αφορά την τιμή του παίχτηκε ένα μικρό θρίλερ.

Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 881.146 ευρώ, αλλά κατόπιν ανακοπής αυξήθηκε στα 1,27 εκατ. ευρώ. Έτσι, τόσο τον Απρίλιο του 2022, όσο και τον Ιανουάριο του 2023 βγήκε με τιμή 1,27 εκατ. ευρώ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στην τρίτη προσπάθεια ο πήχης είχε μειωθεί κατά 20%, στα 1,01 εκατ. ευρώ και τελικά άλλαξε χέρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και άλλα μέλη της οικογένειας Μαμιδάκη έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπα με πλειστηριασμούς.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}