Εκρηκτική κατάσταση στην αγορά καυσίμων: Πάνω από 2€/λίτρο σε 26 νομούς!

 18/06/2024    12 : 51 : 26
venzini
65 / 100

Η ακρίβεια στα υγρά καύσιμα καλά κρατεί. Όσοι απόλαυσαν τις διακοπές τους ή και συνεχίζουν, ένιωσαν στο «πετσί» τους τις τρομερές αυξήσεις. Οι τιμές θα συνεχίσουν να «καίνε» και με την επιστροφή…

Και ενώ η κατάσταση στην αγορά καυσίμων είναι εκρηκτική ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση δεν συζητά κανένα μέτρο ή οποιαδήποτε ελάφρυνση υπέρ των καταναλωτών. Οι τιμές στην αντλία διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, επιβαρύνοντας σημαντικά τους καταναλωτές καθώς και τους τελευταίους εκδρομείς του καλοκαιριού.

Η επιστροφή των αδειούχων του καλοκαιριού γίνεται πλέον με την τιμή της βενζίνης από λίγο έως πολύ πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, αφού στους μισούς Νομούς της χώρας η μέση της τιμή είναι πάνω από τα δύο ευρώ, ενώ στους υπόλοιπους τείνει να τα προσεγγίσει. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η μέση τιμή της βενζίνης στην Επικράτεια είναι στα 1,986 ευρώ το λίτρο, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και με ημερομηνία αναφοράς την περασμένη Σάββατο 19 Αυγούστου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 26 Νομούς της χώρας η μέση τιμή υπερβαίνει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στους υπόλοιπους τα προσεγγίζει. Σε καμία μάλιστα περιοχή η μέση τιμή της βενζίνης δεν είναι κάτω από το 1,9 ευρώ το λίτρο. Οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Αττική με 1,950 ευρώ το λίτρο. Παραδοσιακά οι υψηλότερες τιμές τις βρίσκει κανείς στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα με 2,228 ευρώ και 2,145 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα. Σε κάποια πρατήρια σε νησιά η τιμή υπερβαίνει τα 2,3 ευρώ το λίτρο και προσεγγίζει, αν δεν έχει ξεπεράσει τα 2,4 ευρώ.

Σε σχέση με την αρχή του χρόνου η τιμή της βενζίνης είναι αυξημένη κατά 7,8%, ενώ σε σχέση με την 1η Ιουνίου η αύξηση είναι της τάξεως του 6,4%.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}