Εισπρακτικές και funds δεν πάνε διακοπές…Εκβιάζουν δανειολήπτες με κατασχέσεις και ζητούν υπέρογκες ρυθμίσεις!

Τρίτη 04/10/2023    11 : 53 : 27
εισπρακτικές εταιρείες
70 / 100

Μπορεί κάποτε να έλεγαν ότι τα «μπάνια του λαού» είναι κάτι ιερό, όμως φαίνεται ότι αυτό δεν αποτελεί «θέσφατο» ειδικά για εκείνους που έχουν «κοκκινίσει» τα δάνειά τους, ή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΕΗ. Δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν funds και εισπρακτικές εταιρείες δεν πάνε διακοπές… με ό,τι αυτό σημαίνει.

«Βομβαρδίζονται» καθημερινά με SMS και email στο προσωπικό email δανειολήπτες και οφειλέτες ληξιπρόθεσμων λογαριασμών στη ΔΕΗ ή σε ιδιωτικούς παρόχους, απευθύνοντας προειδοποιήσεις μάλιστα για κατασχέσεις.

«Επειδή δεχθήκαμε ερώτημα από τη D…. (fund) σχετικά με το αίτημα, υπάρχει περίπτωση να προχωρήσετε στην εφάπαξ αποπληρωμή της οφειλής σας ή να ζητήσουμε την άμεση ακύρωσή της;», ήταν το μήνυμα που έλαβε εκ μέρους δικηγορικού γραφείου των Αθηνών στο προσωπικό της email 45χρονη Βολιώτισσα δανειολήπτρια.

Η συγκεκριμένη δανειολήπτρια ταλαιπωρείται εδώ και πολύ καιρό, λόγω των funds, όπως εκμυστηρεύτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σε αυτή την περίπτωση, η δανειολήπτρια έχει βρεθεί «όμηρος» του fund για να μην… εξοφλήσει ένα συμφωνηθέν ποσό καθώς της έχει γίνει διαγραφή χρέους.

«Κάποια στιγμή έμεινα άνεργη, η σύνταξη της μητέρας μου μειώθηκε κάναμε διακανονισμούς. Ποτέ δεν άφησα το δάνειό μου χωρίς να πληρώνω», είπε.

Η γυναίκα κάποια στιγμή μπήκε στον νόμο Κατσέλη και έχασε το πρώτο δικαστήριο. Τότε, ανέλαβε δικηγόρος στον β’ βαθμό στο Εφετείο, όπου έγινε διαγραφή χρέους 80.000 ευρώ και η δανειολήπτρια έπρεπε να καταβάλλει 20.000 ευρώ.

Τα 20.000 ευρώ δεν είναι πληρωτέα εφάπαξ, αλλά σε 200 δόσεις, οι οποίες στην περίπτωση αυτή ξεκινούσαν τον Μάρτιο του 2023.

Όταν η μητέρα της δανειολήπτριας τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο προέκυψαν άλλες οικονομικές ανάγκες Προτάθηκε τότε στο fund η έναρξη καταβολής των δόσεων να μετατεθεί για το 2024, ενώ η δανειολήπτρια προσφέρθηκε να καταβληθεί και ένα ποσό για τους τόκους, εκτός των 20.000 ευρώ, που βάση της απόφασης πρέπει να πληρωθεί.

Επί τέσσερις μήνες κανείς δεν απάντησε στο αίτημα, παρά μόνο, χωρίς καμία αιτιολόγηση», εστάλη το προαναφερθέν μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Εντρομη η δανειολήπτρια επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του fund, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ τής μετέφεραν ότι αν δεν αποπληρώσει κανονικά, θα λάβει άμεσα εξώδικο κατάσχεσης.

Ραβασάκια και για οφειλές της ΔΕΗ, μέσω εισπρακτικών

Την ίδια ώρα σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει αρκετά νοικοκυριά και αγρότες, καθώς καθημερινά δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τη ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους.

Ειδοποιητήρια επίσης έχουν σταλεί σε τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

«Με το κόστος παραγωγής να είναι πολύ υψηλό, τις τιμές των προϊόντων να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουμε αυτές τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θ. Π. αγρότης από την περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου.

«Οι αγρότες δεν έχουν μετρητά και έρχονται μετά από δύσκολες καλλιεργητικές περιόδους με υψηλό κόστος παραγωγής που δεν μπορεί να καλύψει η τιμή παραγωγού. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους τρέχοντες λογαριασμούς, πώς θα ανταπεξέλθουμε σε παλιές οφειλές;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Οι εισπρακτικές ενοχλούν τους αγρότες ακόμη και τις ώρες που βρίσκονται στο χωράφι.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε πολλά νοικοκυριά. Η ΔΕΗ, αλλά και οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν μεταβιβάσει σε εισπρακτικές εταιρείες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμη και για ποσά που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

…………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}