Ειδικό δικαστήριο: Πως έτυχε να κληρωθούν ίδιοι δικαστές και στις 2 υποθέσεις ;;

 22/07/2024    09 : 22 : 05
vouli pappas5
68 / 100

Ειδικό δικαστήριο: Νέα κλήρωση για την πλήρωση 5 κενών θέσεων από την σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει τον Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, θα πραγματοποιήσει η Βουλή. Αιτία το πρωτοφανές νομικό θέμα που ανέκυψε με την κλήρωση 5 μελών των δυο ανωτάτων δικαστηρίων (Αρειος Πάγος και ΣτΕ) στις συνθέσεις και των δυο Ειδικών Δικαστηρίων που θα συγκροτηθούν για τις υποθέσεις Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη (ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου) και Νικ. Παππά.

Τα παράξενα της κλήρωσης για τα δυο ειδικά δικαστήρια (βάσει των διατάξεων πρέπει να προσδιοριστεί η έναρξή τους εντός 40 έως 60 ημέρες από την κλήρωση) αναδεικνύονται μέσα από συμπτώσεις που μόνο ως πρωτοφανείς μπορούν να χαρακτηριστούν, δημιουργώντας ακόμα και αχαρτογράφητα νομικά δεδομένα. Και πως να προβλεφθούν άλλωστε αφού προφανώς ο νομοθέτης δεν μπορούσε να προβλέψει πως θα διεξάγονταν δυο ειδικά δικαστήρια και μάλιστα σχεδόν παράλληλα.

Οι 5 δικαστικοί λειτουργοί (στις δυο δίκες συμμετέχει και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, αλλά δεν υπέβαλλε αίτημα αποχής) ζήτησαν να εξαιρεθούν από την δίκη του Νίκου Παππά, που ακολουθεί της δίκης του Δημ. Παπαγγελόπουλου, η οποία έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Αχαρτογράφητο όμως ήταν ακόμα και ποιο όργανο θα αποφασίσει για το αίτημα αποχής των 5 δικαστικών λειτουργών. Τελικά προκρίθηκε η λύση συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου σε συμβούλιο , με τα μέλη που υπέβαλλαν αίτηση αποχής να αντικαθίστανται από τους αναπληρωτές τους.

Αίτηση αποχής υπέβαλλαν :

-Η Αρεοπαγίτης Ανθή Γκάμαρη που ως αρχαιότερη θα ήταν πρόεδρος στο ειδικό δικαστήριο για τον Νικ. Παππά, όμως κληρώθηκε ως τακτικό μέλος και στη σύνθεση του Δημ. Παπαγγελόπουλου.

-Η αρεοπαγίτης Μυρσίνη Παπαχιού που κληρώθηκε και στις δυο συνθέσεις , ως τακτικό μέλος

-Η Σύμβουλος Επικρατείας Ρωξάνη Γιαννουλάτου που ηταν τακτικό μέλος και στις δυο συνθέσεις

-Η Αρειοπαγίτης Πάγο Αικατερίνη Κρυσταλλίδου και ο Συμβουλος Επικρατείας Παναγιώτης Τσούκας που είχαν κληρωθεί ως αναπληρωματικά μέλη και στις δυο συνθέσεις.

Οι αιτήσεις έγιναν δεκτές και τώρα θα πρέπει να κληρωθούν 3 τακτικά και δυο αναπληρωματικά μέλη για την δίκη του Νικ. Παππά απο τη Βουλή.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}